neděle 28. června 2020

Telč-kostel Jména Ježíš i v hladině rybníků

Jsem nevěřící a stejně fotím kostely ze všech možných stran a ráda zajdu i dovnitř. Kostely tvoří dominantu měst nejen svou duchovní hodnotou, ale i jako památky s obrovskou historickou cenou. 
Při pohledu na města a vesničky jsou kostely a kláštery ozdobou nejen obce, ale i krajiny. Nebýt kostelních věží byl by určitě i následující snímek nudný. 
Nyní si přiblížíme kostel Jména Ježíš
Jezuitské koleje s věžemi kostela Jména Ježíš focené ze zámeckého parku. 
Pohled na kostel a Jezuitskou kolej přes hladinu Ulického rybníka. Foceno z hráze.
Fotíte také rádi odrazy ve vodě? Všimla jsem si, že mnozí považují za dokonalý snímek hladinu rovnou, bez jediné vlnky, hladinu jako mistrovské zrcadlo.   Já však ty snímky bez živoucí vody nemám ráda.  Moje vodní zrcadlo musí být s těmi drobnými vadami, představujícími pohyb, život ve vodě i živly, které s vodou pohybují. 
Tyto snímky jsou focené v podvečer z lávky
Trochu zazoomujeme přes hladinu Štěpnického rybníka a vidíme kostel Jména Ježíš, věže kostela sv Jakuba Většího a zámek.
Do kostela sv. Jakuba Většího jsme se podívali také ráno, než jsme pokračovali k Šiškovu mlýnu. Využili jsme otevřené brány.....konala se mše. Tak potom potichoučku.


6 komentářů:

  1. Krásné fotky z krásného města. Fotky s odrazem - to je nádhera !!!
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tech odrazů jsem se nemohla nabažit. A šla jsem na lávku jednou v podvečer a fotila i večer za tmy.

      Vymazat
  2. Omlouvám se za smazaný komentář, ale byl tam překlep. V kostele Jména Ježíš jsem byla pokřtěná. Krásné fotografie. Děkuji Maruško za milou vzpomínku. tady si to opravdu užívám. letos sháním ubytování, chceme tam jet. Ale bohužel zatím jsem nic nesehnala. Naše známá, ke které jsme jezdívali už bohužel zemřela a o ubytování jsme tak přišli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme byli v penzionu Danuše v pokoji č. 3 Byl to pokoj i s vybavenou kuchyní. Cenově to tenkrát bylo docela výhodné. Byli jsme spokojení. Je to pod věží sv Ducha

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.