pondělí 8. června 2020

Zámek Nové Hrady - interiér

Zámek v Nových Hradech u Litomyšle je sice soukromý, ale manželům Kučerovým patří velký dík za to, že část svého sídla nabízí i k potěše široké veřejnosti. Interiéry zámku nabízí rozsáhlou expozici dobového nábytku. Projdete místnostmi, u nichž každá představuje jiné vývojové období. V interiérech se nesmí fotografovat, jen ve vstupní hale a v koncertním a společenském sále a já jsem pořídila vlastně v nevědomosti a nedopatřením snímky některých pokojů. Při zakoupení vstupenek jsme viděli v přilehlých místnostech návštěvníky a domnívali jsme se, že tam můžeme také vstoupit ještě před hlavní prohlídkou. Až později nám došlo, že se nacházíme na konci prohlídkové trasy, odkud vycházela předešlá skupinka. :)


4 komentáře:

  1. Maruško, Kučerovi mají můj veliký obdiv. Neskutečné, co dokázali!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Prošla jsem Litomyšl a Nové Hrady minulý rok v září. Bylo teplé, až horké počasí a vše ve svitu slunka mělo úžasnou atmosféru.
    Budu na tuto oblast dlouho vzpomínat, protože vše je navíc zasazeno do krásné přírody.
    Zámek, zahrada a okolí je neskutečně vymazlené, pan průvodce krásně vyprávěl a když jsme si dali kávu s dortem, nikam se mi nechtělo.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný zámek a zajímavý. Krásné interiéry. Na více zámcích se už fotit nesmí, nebo jen za poplatek. Je to v podstatě ochrana proti zlodějům. Přeji Ti krásný den

    OdpovědětVymazat
  4. Zámek má krásně zařízené interiéry. Kučerovi mají i můj obdiv za to, že je zámek v tak krásném stavu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.