pondělí 8. června 2020

Nové Hrady - Průčelí zámku a Francouzská zahrada


Z Litomyšle, kde jsme byli ubytovaní jsme vyrazili na další výlet. Autobus jede vzhledem k otevírací době soukromého zámku buď moc brzy nebo zase dost pozdě. Snad bude stačit na prohlídku jedno odpoledne. Je hodně zataženo, nemuselo by pršet. Deště už máme za letošek dost. Už to musíme risknout, tento výlet si rozhodně nenecháme ujít. Než nás autobus pohltí v 11:20 zajdeme ještě na hřbitov, ale o tom zase jindy. 


 Panoráma si rozklikněte.
  

Na levé straně je kavárna na pravé restaurace. 

Rokokový zámek v soukromém vlastnictví manželů Kučerových je opravdovým skvostem, nejen díky jejich obrovské snaze o obnovu zámku samotného, ale i celého zámeckého areálu. V příštích článcích nahlédneme nejen do komnat, ale hlavně se projdeme anglickým parkem s křížovou cestou, daňčí oborou, navštívíme muzeum cyklistiky a projdeme zahradami s různou tématikou. Vynechali jsme muzeum klobouků. To kvůli malému zádrhelu s foťákem a synově nervozitě, že mu zase něco nejde. :)
Manželé Kučerovi areál stále budují a je dost možné, že tu najdete vy ještě více krásy než vám v několika článcích představím já. 

Další kroky povedou do zámeckých komnat. 

Ale už nyní můžete nahlédnout na velké fotky z celé návštěvy ZDE


4 komentáře:

  1. Další mé milované místo!
    Maruško, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, to je opravdu překrásný zámek a ten park je krásný, až se tají dech. Nádherně upravený. tam by se libilo. Úžasné fotografie a moc děkuji za možnost prohlídky ve velkém formátu, kde ti fotografie můho opravdu vychutnat. jsi hodná, že jsi to umožnila. Děkuji. Jára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty panoramatické fotky nejsou moc kvalitní. Zjistila jsem až na podzim, že na panorama je pomalu lepší můj mobil. :) A když si představíš, že ten zámek koupili manželé Kučerovi teprve docela nedávno a budují tuhle nádheru i pro veřejnost, tak klobouk dolů. Když jsem tam byli my, tak asi ještě nebyla hotová vodní zahrada, ale i tak.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.