sobota 11. července 2020

Parková železnice a Olympia Brno

Parková železnice v areálu obchodního centra Olympia, to je místo, které syna lákalo hned první den našeho pobytu v Brně.  Přechodným bydlištěm se nám na týden stal penzion v Bystrci nedaleko přehrady. Obchodní centrum Olympia je na opačném konci Brna, ale ani pro nás bezmotorové cestovatele to není veřejnou dopravou problém. 
Vystoupíme z autobusu, který jezdí u Úzké ulice (kousek za hlavním vlakovým nádražím před Galerií Vaňkovka) jen do tohoto centra (tenkrát zdarma),obejdeme obchoďák a ocitneme se v zábavním areálu, kde tedy je kromě parkové železnice i spousta jiných atrakcí pro děti i dospělé. Nejprve tedy rychlý oběd.

Při obědě  se rozhlížíme, co tu všechno je.
Právě jede vláček kolem. 
Jsme po obědě, ale obědovou pauzu má i vlak. Nádraží je zavřené. Tak se nesvezeme. Popravdě, jsem i ráda, protože bych si jako stará babka na tom malém vláčku připadala dost debilně a jak mám i problém se zády a se skrčenýma nohama na maličkém vozítku, určitě bych v některé zatáčce vypadla z vlaku. :) 
Ale osvěžovací stanice je super. Z tyčí které jsou umístěny na čtyřech stranách se dá stisknutím tlačítka pustit sprcha do prostoru. Skvělé osvěžení. 
A pro nás venkovany je i obchodní centrum samotné příjemná část dovolené. :)
Poseděli jsme si i v jedné z kavárniček.
Pomalu jdeme na autobus, který nás zaveze zpět na Úzkou ulici a odtud se vydáme pěšky městskou dlažbou na některá známá náměstí a místa Brna. Jinak samozřejmě nezůstaneme v příštích dnech jen v Brně, ale budeme vyrážet do okolí blízkého i vzdálenějšího. Jak jinak, než vlakem a autobusy. 

4 komentáře:

  1. Hezké fotografie i zajímavé místečko.

    OdpovědětVymazat
  2. To je velké obchodní centrum.Kdysi jsem se jim vyhýbala,ale teď je mám docela ráda.Jezdíme do Olympie Mladá Boleslav.Zabávné parky jsme kdysi vyhledávali pro vnoučata,když jsme je o prázdninách hlídali.Já si to užívala s něma.V Brně je to opravdu hodně velké.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se nejvíc v parném dni líbila ta voda. 🤓

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.