pátek 14. srpna 2020

Boskovice hrad

 Miluji zříceniny hradů, protože většinou mohu tuto památku prošmejdit bez průvodce, mohu vlézt kam se dá a fotit z jakéhokoli úhlu. To je sice výhoda, ale také nevýhoda, protože pak mám hromady fotek a když se trochu podaří všechny, tak je mi líto je vyhodit. I když jsem provedla rozsáhlou probírku čeká vás nyní pěkná várka hradních zákoutí. Navštívíme hrad v Boskovicích na Blanensku.

V Boskovicích nás ještě zaujala synagoga. Tam se podíváme v dalším vstupu. 

14 komentářů:

  1. Maruško já Ti moc děkuji za krásnou prohlídku i popisy míst, kam se už asi nedostanu. Za každou fotografii děkuji a naopak jsem ráda, když je jich více a jsou tam i detaily a záběry z různých míst,jako jsi to nafotila Ty.
    Ta věžička hradu krásně zdobená i výhled, to je prostě nádhera. Moc se mi ten hrad líbí. Mám taková místa moc ráda. Přeji ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když pořídím víc fotografií, je hned poznat, že se mi tam líbilo. Mám pocit,bez musím zachytit každý kout. 😊

      Vymazat
  2. Zřícenina hradu v Boskovicích je hezky zachovalá, ale mě se víc líbí zámek, je od hradu jen malý kousek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolem zámku jsme šli, prošli jsme se trochu zahradou. Ale,tentokrát nešli na prohlídku. Ono, když jezdí člověk bez auta,vrak je trochu limitován jízdním řádem.A při této dovolené už jsme některé zámky prohlédli. Tak hrad zvítězil.😊

      Vymazat
  3. Mě tu udivuje, kolik je zajímavých míst, která ještě neznám. Baví mě objevovat, i když takto jen na fotografiích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V naší zemi je tolik krásných míst, které nemáme šanci ta život poznat. Také mnohdy čtu o místech, o kterých jsem ani netušila.

      Vymazat
  4. Jako holka jsem návštěvy hradů a zámků nijak zvlášť nemusela, nebavilo mne to. Ale teď zámecké prostory procházím moc ráda, na každé dovolené navštívíme nějaký hrad nebo zámek. Teď, vzhledem ke zdravotnímu stavu mých rodičů. jezdíme jenom na chatu, abychom v případě nutnosti byli v Praze co nejdříve. Díky za ní. U tebe si projdu spoustu památek, na které bych se zřejmě nikdy nedostala, takže velký dík. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Starost o rodiče je vždy přednější, to je jasné. Já už jsem rodiče dochovala a mnohdy je mi líto, že jim nemohu sdělit zážitky z cest. Tatínek byl velký turista a jezdili jsme stále někde po republice, ale z dětství, kdy mi vše organizovali rodiče a fotografovalo se méně, si toho tolik nepamatuju. Ale i mně už ubývají síly a tak nevím, jak dlouho budu ještě moci takto cestovat. Hezký den.

      Vymazat
  5. Nádhera! O hradu vím, nebyli jsme tam, návštěvu si necháváme na cestu, kdy s námi bude pes. Tak totiž vychovaní pejsci smí :o)
    Hezký den, Maruško! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji i tobě krásný den. Tak ať se pejskovi také líbí.

      Vymazat
  6. Maruško,hrad se mi moc líbí,je zajímavý a docela rozlehlý.Zříceniny mám nejraději.S fotkama jsem na tom,jako ty.Nacvakám toho,vše ze všech stran a potom je mi líto je vyhodit a tak je také skoro všechny zveřejním.Známý fotograf mně to vyčítá,ale pokud se jedná třeba o nějaké budovy,tak proč ne,horší,když mi vytýká,že,když fotím přírodu ze stejného místa,že mám opravdu vybrat jenom tu nejhezčí fotku.Že ne všechny záběry jsou zajímavé.No,má občas pravdu.Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono to vybírání je to nejtěžší. 🙂 Hezký den.

      Vymazat
  7. Fukčarinka- Maruško, krásná místa jsi navštívila. Chci se zeptat,ty stěhujeme celý blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento blog jsem nestěhovala, protože v článcích mám spoustu odkazů na své články na stejném blogu a to by pak bylo nesmyslné a projít všechny články a opravovat či promazávat by bylo horší. Fotky mám v počítači, tak píšu články znova. Proto jich chrlím tolik. Ale probírán je. Také už nebudu psát podrobné cestopisy.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.