neděle 23. srpna 2020

Loket historická část města

 Město loket se stalo na dvě noci naším útočištěm při zájezdu po západočeských lázních a památkách. Hned ten první pohled na hrad a město za mostem byl úchvatný. Sice už bylo předvečerní šero násobené hrozícím deštěm, ale i tak jsme byli nadšení. A to i ubytováním v hotelovém komplexu, jehož majitelé se o nás postarali přímo vzorově. Parkoviště pro autobusy je totiž ještě před mostem a k hotelu bylo třeba dopravit se po svých a se všemi zavazadly. Syn majitele přijel pro zavazadla a zároveň nám přímo v autobuse předal informace o ubytování. Ubytovaní jsme byli tedy ve chvilce a ještě jsme se hromadně vydali na prohlídku města. 

My jsme bydleli u císaře Ferdinanda

Krásná kočička Adélka nás zaujala, jak způsobně seděla a čekala....

Toužila jsem se projít po hradbách s mnoha krásnými zákoutími právě večer, kdy svítily lampy, ale první večer pršelo a druhý večer se synovi nechtělo a sama jsem si netroufla procházet se v cizím městě i proto, že za řekou se konal nějaký hudební festival. Účastníci festivalu sice do města neměli přístup, ale i tak. Větší úsek hradeb jsme tedy prošli třetí den po snídani  za ranního oparu a sluníčka. 



5 komentářů:

  1. Děkuji za hezkou prohlídku města. Kočička je dobře vychovaná.

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško tam je to krásné...máme tam také namířeno, ale stále nás brzdí strach z Covid. Krásné fotografie jsi pořídila. Děkuji za krásnou nabídku míst, která bychom mohli navštívit. Pokud to nevyjde letos, zkusíme to příští rok, jestli nám to zdraví dovolí. Krásný zbytek neděle a příjemný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, Loket máme daleko a tak to trvalo, než jsem se tam podívala. Kouzelné město, ráda na náš výlet vzpomínám.
    Děkuji za připomenutí a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. My tam občas chodíme na dobrou zmrzlinu,nebo jen tak.Dcera tam jela s jejím vnoučkem vlakem minulý týden.Moc toužil jet vláčkem.
    Škoda,byla to snad jediná šance setkat se.Ale my jsme měli větší rodinou akci.
    Přeji krásný den☺

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotografie.Loket je opravdu velmi krásné město se spousty zajímavostí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.