pátek 11. prosince 2020

Oáza pohody u silnice z Valašského Meziříčí

O tomto místě jsem se již zmínila  u výletu na Jarcovskou kulu. Na samém okraji města Valašské Meziříčí na výpadovce směr Vsetín, ještě před železničním přejezdem je místo, které vřele doporučuji. Určitě si tu v příjemném prostředí odpočinou řidiči, turisté i cyklisté. Vřele doporučuji se zde zastavit.

Na dospělé i děti čeká nejen dobrá kuchyně, ale i rozptýlení. Posedět se dá venku i uvnitř.
Pro lamy si můžete zakoupit krabičku s nakrájenými mrkvičkami. Děti krmení moc baví.
V současné době jsou na místě již dvě tramvaje. uvnitř si můžete posedět. děti si mohou zahrát na řidiče.
Řezbářská galerie pod širým nebem je zajímavá svou instalací na stromech zabetonovaných kořeny vzhůru. A jelikož my to máme co by kamenem dohodil s příjemnou procházkou kolem rybníka v Podlesí, kde je také restaurace s posezením venku i uvnitř i se zázemím pro malé děti, chodili jsme tam často. 
Tyhle chvíle jsem si užívala, protože čas rychle letí a vnoučata se mění v dospělé lidi a babičku už dávno přerostly a na tyto procházky budou také už jen vzpomínat. 

14 komentářů:

  1. Maruško máte tam zajímavá místa v okolí. Tam by se také líbilo. Krásné fotografie. Děkuji za hezkou podívanou a přeji prima dny ve zdraví. Doufám, že Ti rehabilitace pomáhají. Tady je teď tato péče spíš nedostupná kvůli covidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Jaruško. Rehabilitace pomáhají přímo viditelně. terapeutky jsem měla celkem tři, každá měla trochu jinou metodu a vždy jsem cítila zlepšení a hlavně cvičím doma podle jejich rad a chůze je už o mnoho plynulejší. Mám za to, že bez těch rehabilitací, bych toho tak brzy nedosáhla a možná bych si dokonce do mozku zafixovala nějaké chyby a kulhání by mi už zůstalo. Rehabilitace opravdu není radno podceňovat.

      Vymazat
  2. Opět toulání v krásných místech a ty tramvaje se mi zdají jako výborný nápad, to si děti asi užijí. Přeji klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti si tu opravdu užijí co hrdlo ráčí. Je to opravdu pěkné místo.

      Vymazat
  3. Nádherný kraj,který mám v srdci.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, i tobě krásný den a moc děkuji za přání.

      Vymazat
  4. Tato stylová občerstvení se mně moc líbí sepětím s krajem, řezbářskými výtvory lidových umělců, zvířectvem. Ideální pro rodinu s dětmi.
    Toto místo neznám, někdy se ale cestou z Brna do Uh. Hradiště stavujeme u Motorestu Samota v Buchlovských vrších, kde sice zvířata nejsou, ale je tam celá galerie vyřezávaných soch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase neznám to místo, o kterém píšeš, ale když občas se starším synem někam zavítáme autem, vždy se na nějakém odpočinkovém místě zastavíme. Vnuk sice preferuje mekáče, což já zase nesnáším, ale jsou i motoresty pěkně upravené.

      Vymazat
  5. Krásný výlet, ty bílé lamy jsou moc hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně je s nimi i legrace, jak se dožadují mrkvičky. A paní v kuchyni nestačí krájet. nemusíme si tedy nosit svoji mrkvičku. Za pár korunek si děti kupují i několik misek postupně. :)

      Vymazat
  6. To je moc hezké místo, Maruško!
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Helenko. nyní jsem odpovědi na komentáře odkládala i návštěvy dalších stránek, ale vše napravím. hezký den. :)

      Vymazat
  7. Opravdu krásné pohodové místo,kde si každý najde to svoje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, děti jsou nadšené a i dospělí si tu odpočinou.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.