středa 10. března 2021

Jarní procházka v rámci katastru města

 Kousek za humna jsme se s manželem vydali včera. Mrazivé ráno mne odradilo od rytí na zahradě a tak jsem se až po deváté hodině šli projít. Prý jen malé kolečko, ale já jsem se chtěla podívat do Podhájí, kde jsme loni v dubnu narazili na rozbitý turistický přístřešek u lesní tůně. Možná si někteří pamatujete na grilovačku v lese a demolici přístřešku za účasti dětí. Procházka 7,5 km.

Když už ty gumy naloží do auta, tak proč místo do sběrného dvora jede do lesa?
Hurá, přístřešek je postaven znova na stejném místě a v betonových základech je rok prvního postavení 2012. Jsem zvědavá, jak dlouho bude nedotčen. I když stejně musí radost kalit skutečnost, že i po něm lezly děti v zabahněných botách, skákat, podle stop, musely i po stole. Mám takové podezření, že to byla stejná rodinná sešlost jako loni, stejná parta i s dětmi, které byly při grilovačce svědky ničení. Nové ohniště s ohořelými kmeny tu opět je. 
Hostýnské vrchy na obzoru jsou ještě se sněhem. 
Ještě na sněhu očistíme špinavé boty, protože na místech otevřených slunci už se blátíčko nedalo projít bez poskvrnky. Jarní kytičky jsme v přírodě zatím nenašli. 
Přeji hezký den a konečně trochu teplo. 

12 komentářů:

  1. Marie, to je parádní! Na Hostýn jsem chtěla už tolikrát a vždy mi do toho něco vleze, minule už jsem byla tak blízko! A ti gauneři, co něco zničí a nebo vozí pneu do lesa, ať je potká něco za trest. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, krásná procházka. Taky mě štve, když vidíme v přírodě odpadky. Když už si někdo dá tu práci a naloží do auta, tak proč to neodveze do sběrného dvora.

    OdpovědětVymazat
  3. Majko, pamatuji si z tvého blogu na poničené sezení. Držím palce, aby se situace letos neopakovala. Je to všechno v lidech, bohužel. Totéž i vyhozené věci v lese. Na podzim jsme s mužem také objevili pneumatiky uprostřed lesa, k nejbližší cestě to bylo 2 km. Naprosto nepochopitelné.

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško,krásná procházka.My jsme byli dnes s manželem,ale dlouho jsme přemýšleli kam vůbec.Na druhou stranu města,dnes bylo krásně.U nás dělají kupodivu největší bordel zahrádkáři u sídliště,což nechápu,každý si to tam činčá,záhonky,chaloupky a co se nehodí hodí do koryta vyschlého potoka.Hrůza.
    Fotografie jsou moc krásné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to máš pravdu a u nás je binec i na zastávkách busu od kuřáků, nemluvě o pejskařích, co neuklidí po miláčkovi. Dnes jsem šla do Zásilkovny pro balíček a přede mnou stálo 14 dalších zájemců, přímo přede mnou ale 4 holčiny asi 15-16 let a mluvily jako dlaždiči a možná i hůř.Nerada bych urazila dlaždiče.
      Nechápu nic z toho. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Maruško, krásnou procházku jste si udělali. Posezeni je hezké , hlavně aby zůstalo. Lidi, kteří vše ničí, si nezaslouží ani pustit do přírody. Nasekat jim zadky, co se do nich vejde a nejen do děti , ale i jejich rodicu, kteří jim neumí stanovit hranice slušného chování. Binec v lese mě také štve i podél cest . Kolikrát sesbírám tašku bordela než dojdu z procházky domů.Jen že za pár dní je to tam zase a zahrádkáři mají nad kolonkou u nás kontejner na bioodpad a stejně to sypou u hráze včetně rozbitých květináčů i kbelíků. Jsem na to vždycky naštvaná. Také jsem teď dva dny chodila po venku,
    dokud bylo hezky. Fotky proberu a dám na blog až bude pršet. Krásný vecer a hezke dny Maruško.

    OdpovědětVymazat
  6. 7,5 km je na začátek sezóny dost. Beskydy jsou mou srdeční záležitostí, tam jsme byli na první dovolené a pak ještě několikrát, ale na Smrku jsme byli všeho všudy jen jednou, šli jsme tehdy od přehrady Šance.

    OdpovědětVymazat
  7. Až na ty pneumatiky nádhera! Ty výhledy, úplně cítím ten vzduch - ostrý, ale přitom je cítit jaro!
    Maruško, moc děkuji, pokochala jsem se.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné i horší výhledy do předjarní přírody. Teď už to bude snad jen lepší ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Maruš, krásně jste se prošli, se sluníčkem se dobře jde. Nechápu takové lidi, no to snad ani nejsou lidi, co dovezou do lesa bordel. Ti mají asi v hlavě nas*áno a IQ tykve. Vždycky přemýšlím, když v lese najdu třeba botu, jak se tam asi dostala ... hold jednání některých lidi nepochopíme :-(

    OdpovědětVymazat
  10. S nepřizpůsobitelnými lidmi (nemyslím jen barvu pleti)se člověk bohužel setká dost často,s tím nic nenaděláme....ale nenechme si kazit náladu v krásné jarní přírodě,kterou jsi pěkně zdokumentovala..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.