sobota 6. března 2021

Safari ZOO Dvůr Králové

 ZOO ve Dvoře Králové vznikla z malého ZOO koutku a v roce 1946 byla otevřena pro veřejnost. Za více než 60 le své existence zde byla vybudována opravdu rozsáhlá zahrada především ve stylu safari. Volně žijící zvířata je možné v části safari navštívit vlastním autem nebo safari-busem.

A trochu živých obrazů ze ZOO
ZOO jsme si užili a odpoledne jsme se vrátili opět přes Veskou Skalici do Náchoda. 
Děkuji, že jste mě doprovodili a přeji hezký den.

10 komentářů:

  1. ZOO Dvůr Králové to býval náš školní výlet v nižších třídách. Už jsem tam docela dlouho nebyla, ale jsou tam zase nějaké nové změny. Nafotila jsi vše moc hezky.
    Pěknou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, moc děkuji za krásnou procházku ZOO, do které se moc ráda vracím. Pořídila jsi krásné fotky. 👍👍👍
    Byli jsme tam naposledy na podzim 2019, prošli si jí celou a část projeli "safari busem". Kdysi jezdíval pouze mezi jednotlivými pastvinami, teď je to obohaceno i průjezdem mezi lvy. Před vjezdem ke lvům řidič stáhl kovové sítě, takže jsme to byli my, kdo byl v kleci a kdo se stal na chvíli exponátem. 😀🦁
    Měj hezkou sobotu.🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Je to krásná ZOOlogická. Už dlouho jsem tam nebyla. Naposledy jsme ještě se školou povinnými kluky jeli safari. Byl to krásný zážitek. Dáváš mi tolik tipů na výlety, že nevím, jak to přes jediné léto, kdy doufám bude možné cestovat, stihnu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ZOO je tady nádherná,moc se mi tu líbilo a hlavně vnoučatům.Jezdili jsme sem s něm dost často.Ale určitě se toho tady hodně změnilo a tak bych se sem zase ráda podívala.
    Pořídila jsi Maruško nádherné fotografie.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká ZOO...zvířátka mám ráda....

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné fotografie z opravdu krásné zoologické zahrady. Už je to hodně dávno. co jsme tam byli. To byli ještě kluci malí a my mohli cestovat autem. děkuji za hezkou podívanou. Krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  7. V ZOO jsme byli touhle dobou před dvěma roky. Po hodně dlouhé době, nelíbilo se nám, jak ji vedla minulá ředitelka. Byly jsme moc mile překvapeni, hodně se buduje, vyhlídky nad volnými výběhy jsou skutečně parádní!
    Maruško, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za pohlazení oka i duše, zahrada je vyhlášená, byla jsem tam ještě jako školačka. Od té doby se změnilo asi všechno, vidím zde hodně zvířat i ptáků. Mají zde i čápy? Děkuji za pěkný začátek dnešní neděle ☺ ♣

    OdpovědětVymazat
  9. Safari bych navštívila moc ráda, Tvoje fotky jsou nádherné a tak doufám, že příležitost bude ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  10. V této zoo jsme byli hodně dávno, je to už snad 25 let, ohromila nás spoustou zvířat, která jsou málokde k vidění - sloni, nosorožci, hroši, a pak také ta projížďka safari-busem, kde bylo možné zvířata vidět jako v Africe a nemuset nakukovat přes plot.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.