pondělí 26. dubna 2021

Uherský Brod - sakrální památky

 Př návštěvě Uherského Brodu jsme kromě jiného nakoukli i do tří kostelů.

Kostel Mistra Jana Husa jsme navštívili jako první. Byl otevřený a mohli jsme se sem podívat v klidu sami. 
Kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie měl otevřené dveře, ale dalo se nakouknout jen přes skleněnou výplň dalších dveří. Moc jsem zde nešmírovala, protože u hlavního oltáře konalo nějaký obřad několik duchovních a kostel byl jinak prázdný. 
Přes sklo jsme nakoukli i do kostela Nanebevzetí Panny Marie přináležejícího klášteru Dominikánů. Mohli jsme se však trochu projít i kolem v zahradě.
Příště se podíváme do muzea sídlícího v zámku. Tam se mi také hodně líbilo. jak nemám muzea ráda, tady si každý najde to své. 
Hezký den. 

10 komentářů:

  1. V Uherském Brodě,kde jsem nikdy nebyla je hodně sakrálních památek.Líbí se mi výzdoba posledního kostela.To je teď už vzácnost podívat se dovnitř.Už jsem i zapomněla,jak vypadají kostely u nás ve městě vevnitř.
    Maruško,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško to je krásné nahlédnutí do kostelů u vás. U nás jsou čtyři. Ale do dvou se není jednoduché se dostat a to chrámu Stětí sv. Jana Křtitele , který má pronajatý pravoslavná církev, a do evangelického kostela církve Českobratrské na Krásnolipské ulici. Moc hezké fotografie Maruško. Přeji ti krásný nový jarní týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Majko, krásné fotky z návštěv kostelů. Oč má ten poslední bohatší výzdobu, o to vypadá stroze ten první kostel Jana Husa. Ač nejsem věřící, do kostelů chodím a vnímám je jako památku plnou uměleckých děl.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško,krásné fotky kostelů.V Uherském Brodě jsem nikdy nebyla.Do kostelů ráda nakukuji,pokud jsou otevřené a to právě moc často nebývá.Sice nejsem věřící,ale líbí se mi výzdoba a takové zvláštní ticho,kdy člověk vnímá jen tu nádheru.Přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotografie ze všech kostelů.

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujala mě ta hrst hlíny z hrobu Komenského. Jinak opět nádherně zdokumentované.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak už vím, kam se podívat, až tudy pojedeme, díky

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera, Majko, skvěle zdokumentované sakrální památky! Bereš to důkladně. Já už jsem skoro zapomněla, jaké to je takhle fotit.
    Marně vzpomínám, jestli jsme někdy navštívili Uherský Brod, že jsme tudy projížděli vím, ale dál ...
    Komentář k tvému poslednímu článku se mi podařilo odeslat. Jsem zvědavá, jestli půjdou i další. Beru to od konce. ;) Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. O klášteře nějaké to povědomí mám, zbytek je milé překvapení. Krásný večer přeji. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  10. Kostely jsou vždy krásně udržované, jsem sice ateista, ale rád do nich jako do muzeí chodím. A fresky z 15. století jsou už prvořadou pamětihodností.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.