středa 11. srpna 2021

Procházka z velkých Hoštic do Kravař

Pro 4. den dovolené jsme si zvolili malý výšlap, dalo by se říci od zámku k zámku. V noci nás budil pořádný slejvák a vydatně bouřilo. Radar  však ráno ukazoval, že bouřky se sunou do Polska a nás by mohl čekat den bez deště, ba sluníčko by v jeho práci nemělo nic rušit. 

Z autobusu, který nám jel od divadla v Opavě (kousek od hotelu Koruna),  jsme vystoupili ve Velkých Hošticích u restaurace a po červené jsme se vydali kolem kostela sv. Jana k zámku. Zámek byl zavřený, ale s tím jsme počítali. prošli jsme se anglickým parkem a pokračovali pěšky do Kravař.  Krásná procházka poli a loukami po rovince. 
Na růžičce u zámku i na cestičkách bylo vidět, že déšť v noci byl vydatný. 
Blížíme se ke golfovému hřišti. To je veliké. Je zde sice dost vodních ploch a písek, ale celkem je na rovině. Nevidím tu žádné větší terénní převýšení, jako třeba v Čeladné.  Žádný zatoulaný míček jsme nenašli. Ale nevadí, dva suvenýry z různých hřišť už máme doma. :)
Zámek máme před sebou. 
Zámek slouží jako muzeum a tak se stalo, že jsme zde byli jedinými zájemci o prohlídku. Měli jsme tedy průvodkyni pro sebe, což nemám moc ráda, protože mi přijde neslušné fotografovat a budit zdání, že ji neposloucháme. Ale paní průvodkyně nám řekla, že můžeme klidně fotit co se nám líbí. A také nám dala typ na kostel v Kravařích a prý je otevřený, ale musíme jít bočním vchodem. Toho jsme využili, ale jak prohlídku muzea, tak kostela si nechám na další vstup. 

 Naše dnešní trasa na mapě

4 komentáře:

  1. Maruško, děkuji za poznání pro mě neznámého,ač to máme skoro za humny. 🌹

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, krásná procházka pro mně neznámými místy. Po dešti se určitě vyčistil vzduch a hezky se dýchalo. Líbí se mi jak zámek ve Velkých Hošticích, tak zámek v Kravařích a těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško to je pro mě úplně neznámý kraj a tak děkuji za hezkou podívanou. Lilo asi pořádně. Soudím podle množství louží na cestě. Zámek ve Velkých Hošticích vypadá moc pěkně. Také koukám, že golfových hřišť je u nás tedy fakt docela dost, i když u nás je fotbalgolfové...Teď také sleduji počasí. Máme jet na "dovču" příští týden a zrovna je to takové nejisté, spíše chladno a deštivo...Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Udělali jste si příjemný barevný výlet, a já jsem si znovu prohlídla zámek Lysice, na který mi Ruženka kavárnice poslala odkaz. Děkuji oběma, užila jsem si pěkných obrázků a osvěžila ráno ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.