pondělí 16. května 2022

Na návštěvě v Kožuškově

 Včera jsem psala o sobotní návštěvě Krhové, kde se konaly mimo jiné závody veteránů.  O víkendu jezdí autobusy velmi málo a tak jsme šli asi 25 minut pěšky na zastávku, ze které do Krhové autobus jede. Když stojíme na zastávce vzpomene si syn, že nechal v nabíječce svůj druhý mobil. Na tom by nic nebylo, kdyby byl doma manžel, ale ten jel zalévat na zahradu.  Už jsem v duchu slyšela, jak po návratu domů nadává a zuří, že necháme v nabíječce telefon a klidně opustíme byt a jedeme si na výlet. Už jsem slyšela, jak líčí všechny ty havárie a požáry od nabíječek. Volám tedy manželovi, aby jel ze zahrady domů, aby věděl, jak se věci mají a nerozhodl se ještě pro nějakou projížďku na kole. Njn. účastník je nedostupný. Jak tohle slyším, tak mne čerti berou. K čemu ten mobil  má? Vystoupili jsme z autobusu a já jsem se vydala pěšky na zahradu. Stále do kopce a slušným tempem, delší cestou než obvykle.  Asi mne poháněla zuřivost, že jeden chlap je nepořádný a druhý zase nedostupný.  Konečně jsem na kopci a ještě kus cesty řepkou. Uštvaná jak vůl jsem dorazila na zahradu a vůbec se mi nechtělo vracet se za synem, který zůstal v obci.  A co na to manžel? "No jestli to dal nabíjet ráno, tak se nic neděje." Měl štěstí, že jsem neměla už sil ho přizabít.  Vydala jsem se na cestu zpět jinou cestou a uvědomila jsem si, že půjdu kolem jedné rozkvetlé zahrádky, kterou mnozí znáte... kolem zahrádky Libušky.... kolem Kožuškova.  Paní domácí zrovna dokončovala zalévání a pozvala mě dál. Tam si mne telefonicky vyhmátl i syn a přišel za námi.  Bětuška se před námi pěkně předváděla. Michal ji vyfotil na stromě. Tahle chvilka u Libušky mi hodně pomohla se zase trochu srovnat.  Oběd jsme si dali U Bundárů. Druhé kolo závodů začalo brzy po obědě a tak jsem o nic nepřišla. Ale našlapala jsem ten den 9,5 km. 

Bětuška
Jonášek
V restauraci U Bundárů se nenudíte, je to něco jako muzeum starožitností. U vchodu vás přivítají vtipné cedule cedule.

16 komentářů:

  1. Takže konec dobrý, všechno dobré :-).
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško,ne to tak,občas by jeden vystřelil ty mužské na Mars🥰. Nakonec všechno v caku jak říká al nás děda. Moc hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
  3. Marie, hlavně, že to dobře dopadlo, ty pocity dobře znám. Udělat z nich 4 do školky...
    Pěkný týden ti přeji a hezké fotky jsi nafotila, i když na řepku všichni nadávají. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky mojí milované Bětušky.Je neodolatelná.
    Jo,já už jsem to všechno vzdala.Rozhodla jsem "Je to JEN chlap,co se dá dělat".
    Přeji Ti krásné odpoledne a hodně podobných krásných setkání ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Maruš naše Bětuška modelka i Jonášek tu je, to se Michalovi povedlo, moc děkuju za propagaci Kožuškova. Škoda, že jste nepobyli dýl. Jo U Bundárů tam se člověk nenudí. Měj se hezky a pozdrav Michala, někdy se zastavte na dýl potěšit s kožuškama🥰.

    OdpovědětVymazat
  6. Někdy se zadaří a vyskytne se den blbec,ale hlavně že vše dobře dopadlo.Fotky z Kožuškova jsou krásné,ale nad cedulkami se směju ještě teď.A s těma clapama je to asi stejné jako s ženami...žít s nimi je těžké,ale bez nich ještě těžší,vím o čem mluvím,přeji pěkné dny..

    OdpovědětVymazat
  7. Bětuška je krásná kočička i Jonášek. A krásné fotky. Nakonec to byla zábava a pořádný turistický výkon :) Ať se Ti daří! Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Nakonec všechno dobře dopadlo a fotky jsou parádní!
    Maruško, Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Maruško to sis tedy užila. Někdy také z mého muže "rostu". Ale co naděláme. Alespoň sis užila hezkou návštěvu u Libušky, potěšila se s Bětuško, mimochodem je to nádherná kočička a dokonce sis vylepšila i fyzičku a pořídila nádherné fotografie. Jen cesta mezi zapáchající řepkou asi moc příjemná nebyla. Měj krásné májové dny a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  10. Maruško, hlavně že to dobře dopadlo! A aspoň jses stavila u Libušky v Kožuskově. Opatruj se, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. S tím mobilem se mi to stalo nedávno a to zrovna psali,že díky mobilu na nabíječce vznikl požár.Byla jsem z toho špatná a o to hůře,že máme doma kočičku.Manžel měl spousty řečí,jak jsem zapomnětlivá,ale vrátili jsme se domů.
    V Kožuškově je vždy hezky a pořídila jsi nádherné fotografie.
    Maruško,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  12. Majko, nemáš to s těma chlapama vůbec jednoduchý. Já bych je nejspíš přetrhla! ;) Našlapala ses kvůli nim pořádně, ufff!
    Ovšem fotky s kočičkami jsou úžasné!!! ... a nápisy na tabulkách vážně moc vtipné, ty napsal sám život. ;)
    Jo, nezdá se ti, že je letos nějak víc řepky?! Údajně by jí mělo být mnohem míň.
    Ahoj, Hanka
    P.S. Nebere mi to zde mou adresu URL. To je hrůza, pořád mám s komentáři nějaké problémy, ale aspoň že už jdou odeslat! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Také bych se jednou "omylem" chtěla octnout v Kožuškově. Bez tvé nedělní reportáže pro mě není dobrá neděle. Je to jako pohled někam, kde to dobře znám ;-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Pevné nervy a hodně pohody přeji. Pobavila jsi mne.

    OdpovědětVymazat
  15. Teď už na celodenní výlet raději bereme i power banku, technice se nedá věřit a zvlášť když cvakáme o sto šest :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.