pondělí 19. září 2022

Dovolená 2022 - 4.den-znojemské podzemí

Jak je psáno v úvodu, znojemské podzemí nabízí dva prohlídkové okruhy. Ten adrenalinový, nám méně statečným, představila trošičku i průvodkyně běžné trasy, když nám dala nahlédnout do úzkých prostor, které musí návštěvníci obtížné trasy prolézt. Také k tomu dostali patřičné vybavení a museli se protáhnout zkušební kovovou brankou, aby pak na trase nedošlo ke nějaké kolizi. 

Naše trasa byla schůdnější. Fotografie jsem dala do malých archů, protože třeba pohled do mučírny může být pro mnohé děsivý. 

 

Poslední sklenička v posledním večeru. Zítra již odjíždíme opět autobusem domů.
Znojmo je krásné město a má opravdu co nabídnout. Zejména i jeho okolí jako je Vranov nad Dyjí se svým okolím, vranovská přehrada, hrad Bítov a Corštejn..... Pro toho, kdo pojede do Znojma autem není problém navštívit mnohá krásná místa, která já jsem navštívila při dřívějších dovolených z jiného ubytování na několikrát. Více krásných míst můžete mým prostřednictvím najít v Jihomoravském kraji,
Hezký den. 

6 komentářů:

  1. Zajímavé místo, hezké fotografie. Jen tím, že sloužilo asi jako vězení a mučírna působí dost depresivně, ale taková podzemí většinou jsou. Ostatně se o to i zninujes ve svém textu. Měj hezký nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná tam ani mučírna dříve nebyla a expozice mučírny je jen na zpestření prohlídky, aby se dodalo chodbám více tajemnosti. Ale že se zde lidé schovávali v době všelijakých válek a před pronásledováním církve je hodně věrohodné.

      Vymazat
  2. To by asi nebylo nic pro mě,ale podívat se na fotografie mně nevadí.Je to velmi zajímavé.Podzemí se vyhýbám,ale třeba jeskyně,kde vidím východ zvládám.
    Maruško,díky za seznámení.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych nebyla tou odvážnou :-) Stačí mi takto fotografie - i když tu sklenku vína bych asi ochutnala. Určitě zajímavý zážitek procházka podzemím.

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško, ráda jsem se podívala, protože tohle místo bych určitě vynechala. Podzemní prostory mi nedělají dobře...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, zdravím. Já to mám přesně jako Helenka přede mnou, takhle mě to stačí... Určitě zajímavá procházka, tajemná. Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.