pondělí 24. října 2022

FOTO-VÝZVA 1. barevný podzim

 Pár fotek z malé procházky do okolí mého bydliště. Už dlouho jsme na procházce nebyli. Syn nastoupil do práce po nemocenské se zády, aby po 14. dnech opět onemocněl právě tou charakteristickou nemocí  pro podzim a to je bronchitida.  Stále se z ní nějak nemůže dostat a je doma 3. týden. Ale jelikož je celou dobu bez teplot dostal vycházky, aby si tělo trochu zvykalo na neležení v posteli. Já jsem se zatím místo procházek věnovala zahradě a knížkám. Proto jsem si tuto slunečnou neděli venku jen tak bez práce opravdu užila. Psala jsem tu také o podezření na Bechtěrevovu chorobu páteře u syna. Výsledků krve jsme se nakonec dočkali, abychom se dověděli, že přítomnost viru, který nemoc ovlivňuje je pozitivní. Ještě se utěšujeme, že dle zprávy je vir v množství, které ještě samo o sobě nemusí znamenat propuknutí nebo rychlý postup nemoci. Koncem listopadu tedy zahájíme sledování na revmatologii v Olomouci. Naděje umírá poslední. 

Hezký den přeji všem. Tímto článkem reaguji i na výzvu Jarušky 

39 komentářů:

  1. Maruško,to jsou nádherné barvy podzimu.Měli jste krásnou procházku se sluníčkem.
    Synovi přeji uzdravení.Onu nemoc měl syn a asi pořád má mé kolegyně z práce.Vím,že byl nešťastný z toho,že nebude moc lyžovat,zjistili mu ji,když mu bylo něco přes dvacet.Ale léčbou se to docela upravilo.Občas ho potkávám.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, děkuji i za podporu. Já věřím, že se vše podchytilo včas a léčba bude uspěšná.

      Vymazat
  2. Maruško, to jsou moc krásné fotografiemi. Synovi přeji brzké uzdravení. Hlavně, aby včasná léčba syna toho hnusného Bechtěrejevovy nemoci, zbavila. To opravdu není legrace. Děkuji za krásné fotografie a účast ve výzvě. Přeji vám všem příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji jaruško. Doufám, že včasné rozpoznání potíží a diagnózy bude k užitku, když se nastaví vhodná léčba. Proto budeme jezdit do Olomouce, i když tady je také revmatologie, ale nemají možnost biologické léčby, to prý může jen vyššé pracoviště.

      Vymazat
  3. Koukám,že můj komentář zmizel.
    Maruško,ty barvy jsou nádherné.Měli jste moc krásnou procházku.
    Synovi přeji uzdravení.
    Měj hezký večert

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, když zmizí komentář, tak ho vylovím ze spamu. nevím, proč dávají do spamu i místní uživatele. Děkuji za podporu i pochvalu. :)

      Vymazat
  4. Maruško, překrásné snímky jsi pořídila. Jen ta zpráva o nemoci není moc fajn, snad to bude možné poléčit?
    Držím palce!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, fotky jsou nádherné, ty zprávy méně. Myslím na vás a držím palce!!!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jsem ráda, že se fotky líbí. Užívala jsem si sluníčka a těšila se z barevné přírody. A s tou nemocí doufám v příznivý vývoj, když byla včas rozeznána.

      Vymazat
  6. Majko,opravdově nádherné fotky.
    Je smutné,že syna trápí nemoci.U dětí to bolí víc než vlastní problémy.
    Držím palce,ať se všechno v dobré obrátí ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, na tom posledním synovi se příroda opravdu vyřádila. Proto také zůstal sám a s námi. Snad bude průběh včas zachycený a léčba úřinná. Za hodně vděčím prozíravosti a zkušenostem našeho lékaře, kterého té napadlo. Ani nevím, čeho byl dříve primář, ale už je v důchodě a bohaté zkušenosti má. Pomáhá své ženě, v ordinaci se střídají.

      Vymazat
  7. Krásné fotky z příjemného podzimního dne. Synovi přeji uzdravení, aby se vše obrátilo v dobré.
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujieme Hanko. Procházku prosluněnou a vybarvenou jsme si opravdu užili. Jsem zvědavá, co nám v Olomouci řeknou, ale výhodu má včasné rozpoznání nemoci. A třeba to nakonec nebude tak horké.

      Vymazat
  8. Lezarts


    Povedená procházka i povedené snímky podzimu!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Majko, fotky jako vždy od tebe 1*****, nuž co dodat - napsala si to dobře, že příroda se vyřádila, na posr...spadne i záchod, nebo na velkou hromadu se i pes vy..., tak jsem se utvrdila v tom, že neni doktor jako doktor - někteří jsou jenom podavači...tak se držte a věda ať je ku prospěchu... - Míla

    OdpovědětVymazat
  10. No to není dobrá zpráva, ale pokud se vše podchytí včas, bude moct syn dál žít plnohodnotný život a chodit po výletech. Barvičky jsou pěkné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám Vendy, že včasné rozpoznání bude hodně přinosné. A dneska možná už i věda a způsob léčby pokročil. No nesmíme propada panice.

      Vymazat
  11. Maruško, moc hezká procházka s Tebou. Přeju hlavně hodně zdraví všem ! Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Překrásné podzimní fotky Maruško- Jsou krásně vybarvené, tak si představuji pravý podzim, který u nás chybí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já mám podzim moc ráda, dokud listí nespadne všechno a frčí jen holé větve vstříc plískanicím a větru. To už jsem pak raději zalezlá a nevystrkuju nos. :-D Asi jako každý.

      Vymazat
  13. Podzim teď září nejkrasnejsimi barvami..Sam jsem neco nafotil na blog...Libi se mi zbarvene listi skump zde na fotkach, lampionky mochyne i ty ostatni..V léčbě a omezovani Bechterevovi nemoci má už dnešní medicína dobre moznosti, neni to jako za casu Karla Capka, ktery s ni zapolil celý život

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. také doufám, že už jsou s léčením této nemoci dál a snad při včasném rozpoznání bude léčba uspěšná. Já jsem v práci měla kolegu, který chodil úplně ohnutý do pravého úhlu a často býval doma s bolestmi. Ale to už je dost dávno. Věda jde kupředu, naději máme. :)

      Vymazat
  14. Moc hezké záběry barevného podzimu, nejvíc mě zaujaly fotografie pořízené u vody a šišky. Myslím, že v posledních letech lékařská věda pokročila a jsou možnosti, které by mohly postup nemoci zastavit, proto je dobré vyhledat odborné pracoviště, které se specializuje na léčbu. Přeji hodně sil k překonání problémů a potřebné štěstí. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu fotek i naději v pokročilé metody léčby.

      Vymazat
  15. Maruško,díky za putování podzimem,barevná nádhera.Procházka určitě udělala vám moc dobře,člověk v přírodě přijde hned na jiné myšlenky.Přeji Michalovi dobrou léčbu,ať je zase v pohodě..držím pěsti,držte se....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michal ví, že nyní potřebuje pohyb a tak ani neprotestuje, když ho tahám ven na procházky. Podzim mám ráda, dokud listí není všechno na zemi. Také věřím, že léčba už je zase o kus dál. Jsme objednaní k lékařce, která o ní hodně ví a má velmi dobré recenze.

      Vymazat
  16. Maruško, kouzelné záběry podzimní palety barev.

    OdpovědětVymazat
  17. Super, fotky Maruško, to jsou barvičky, příroda lepší jak malíř ⚛ ღ ♥ jezký podzim ve zdraví přeji ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Maruško krásný, barevný je ten podzim.Fotky jsou nádherné.A synovi přeji úspěšnou léčbu.🎃🍁

    OdpovědětVymazat
  19. Přeji synovi, aby se vše v dobré obrátilo, je to snad jen problém vlezlého počasí, ten rybář si na bronchitidu také zadělává.
    Barvy podzimu jsou však nádherné, jak na obrazech fauvistů :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.