čtvrtek 16. března 2023

Divně začal můj rok

 Tak nějak se stále nemohu přimět k nějaké větší aktivitě. Chození po doktorech, návštěvy stomatologa a stehy v ústech....Největším úspěchem bylo kontaktování firmy, která nám dokončí elektrickou přípojku na chatě. Jenže ještě musíme více vykopat cestu pro kabely, která se přes zimu snažila zasypat sama sebe a nechat dovézt písek.  Jenže to musí počkat, až půda trochu vyschne, aby se auto s přívěsem nezřítilo do při krkolomném vjezdu do spodních zahrádek.. Náladu mi kazí i nějaký bezdomovec, který se i s "rodinou" nastěhoval do boudy v jedné ze zahrádek. Koncem března si se synem opět zajedeme do Olomouce, neboť magnetická rezonance podezření na Bechtěrevovu chorobu páteře potvrdila. Naštěstí se snad odhalila včas. Tak i to moje focení podle toho vypadá. 

Všem hezký den.

23 komentářů:

  1. Majko, pořídila jsi moc hezké fotky.👍👍👍 Líbí se mi kočičky, jarní kvítky, duha. Je to taková všehochuť.
    Tvému synovi moc držím pěsti. Je dobře, že se na to přišlo včas. S touhle nemocí se potýká už spoustu let náš kamarád, ale moc ho to v životě neomezuje. Jen je někdy trochu víc ohnutý.
    Měj hezké a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, já jsem měla v práci kolegu, který co ho znám, chodil ohnutý do pravého úhlu. tenkrát jsem nevěděla, co je to za nemoc. Ale on už byl starší a už nežije, ale hned jsem si na něho vzpomněla. Díky včasné léčbě a cvičení se snad takového stavu nedočkáme. Budeme dodržovat všechna doporučení. A paní doktorka má i oprávnění používat biologickou léčbu a tak uvidíme, zda to bude potřeba v budoucnu. Dneska jsem chtěla jet na zahradu, ale hned ráno jsem to zase vzdala. Ta zima ráno mi ještě vadí. I ty se měj hezky.

      Vymazat
  2. Maruško,to jsou krásné fotografie,od všeho něco.Měla jsi starostí dost a i máš.
    Hlavně,že synova nemoc byla zachycena včas.
    Přeji hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková letošní směska. Fotky jsem vyfotila, ale dávat je do počítače se mi nějak nechtělo. :-D Musím se polepšit Když jsem fotila to staré gramofonové šasi, tak jsem se pak nemohla narovnat a skoro dva dny jsem chodila s bolestnmi zad. manžel se mi smál, že se z toho focení ještě roznemůžu. :-D Ale už plánuju dovolenou a tak myšlenky na létu mi dodávají trochu naděje, že bude lépe.

      Vymazat
  3. Maruš, to ti ten rok moc dobře opravdu nezačal. Michalovi držím pěstí, ať se to v dobré obrátí. Fotky máš krásné a nejhezčí jdou kočičky. Přeju ti, aby další část roku, byla v pohodě a neměli jste takové starosti🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No doufám, že až se oteplí, že budu mít více myšlenky na zahradu. Nyní se mi tam nechce jít v té zimě a i když tam zatím elektrika jde /jak tvrdí manžel), tak nevím, kdy ji vypnou, protože ten pán, co nám to dělá už to dělat odmítá a vypnout se to má. Představa, že se budu převlékat do pracovního v té zimě a nebo pak do studeného oblečení po práci mě děsí. Jiné roky už jsem tam makala a oblečení jsme si nahřívali na topení. Ale také si říkám, že líný sedlák má největší brambory, takže klídek. :-D S Michalem si zase uděláme výlet, snad bude hezky.

      Vymazat
  4. Maruško, co ti na to mám napsat? snad jen, že ti držím palce, abys vše ustála, protože tuším, že jsi hlavní silou, která to vše drží pohromadě a je důležitá pro ty ostatní. Moc ti fandím, a synovi co nejvíc to půjde zdraví a máminy lásky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, vytáhla jsem tvůj krásný komentář ze spamu. Moc ti děkuji za podporu, kterou rozdáváš. Sama jsi statečná a pereš se za pomoci slušné dávky humoru a líbí se mi, jak potíže řešíš s nadhledem a humorem. Měj se hezky.

      Vymazat
  5. Ono když se to nakupí... Fotky máš nádherné, snad se s jarem i zvedne nálada. Michalovi držím palce!
    Maruško, měj pokud možno pohodové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už je více světla a teplo se také přes den trochu ukáže se sluníčkem, tak doufám, že i ta nálada bude stoupat k lepšímu. A příprava letní dovolené mi pomáhá myslet na lepší věci. Hezký den Helenko.

      Vymazat
  6. Každý den není prostě svátek. Někdy se to nahromadí a to pak elán utrpí. Ale fotečky máš moc krásné. Líbí se mi všechny.
    Měj se hezky a ať je už lépe.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Majko, Michala jsem si adoptovala již dávno tak jen doufám, že nemoc se stabilizuje a co alergie? Fotky jsou pro mne nostaligické a ty bledule si asi vypujčím na přání k Velikonocům. Minulý čtvrtek jsem poznala našeho nového primáře na chirurgii a pravil, že to co popravil se zhojí cca za měsíc. Ještě že je aspoň ten biatlon.....dávej na sebe pozor. - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké. Michalovi jsem to sdělila, že má takovou faninku. :) Mílo, dávej na sebe pozor a opatrně. No, že to říkám já, že? Nedávno jsem se zřítila u kostela cestou dolů, když jsem chtěla vstoupit na chodník, zvrtla se mi noha, ale mám jen roztržené kalhoty a odřené koleno. Kotník se za dva dny uklidnil. Držím palce k zotavení.

      Vymazat
  8. Maruš kočičky jsou hezké ty živé i neživé.Udělají radost i když život není vždy růžový.Vím o tom své.. Michalovi držím palce ať se vše zlepší a tobě přeji hezké jarní dny....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evičko. Ano, kočičky nám vždy zvednou náladu. Měj se hezky.

      Vymazat
  9. Maruško v první řadě přeji, aby syn dostal tu správnou a dobrou léčbu a nemoc ustoupila. Jsou to starosti všeho druhu, ale o zdraví snad nejhorší. Přeji vám všem tedy hlavně hodně zdraví a také štěstí a aby i na zahrádce nakonec vše šlo dle Tvých představ. Také mám zdravotní problémy a 12. dubna jdu do nemocnice do Děčína na operaci. Mám předrakovinový nález a po operaci uvidím, co bude dál.... Přeji Ti klidné a pohodové dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jaruško, stydím se za své fňukání, když nyní čtu tvé řádky. Budu ti držet palce, ať vše dobře dopadne. Myslím na Tebe.

      Vymazat
  10. Maruško, jaro teprve startuje, nic jsi nezmeškala. Hlavně ať se dáš pořádně do pořádku a ostatní přijde samo. Držím vám pro zdraví palce. A ani ve fotkách nemáš velký dluh - vždyť to fotíme a dáváme na blog s potřebou "se ukázat". V dobrém ti přeji co nejlepší jarní dni a synovi fandím :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, moc ti děkuji za milá slova. Ano, to jsem potřebovala od někoho, kdo také zahradničí a to na velkém pozemku, že nemám panikařit, že je ještě čas. Moc děkuji a přeji ti zdraví a hodně sil, když jsi na hospodářství sama.

      Vymazat
  11. No není to úplně dobrá zpráva, ale včasnost snad dokáže mnohé napravit nebo zpomalit. Kočiny jsou parádní, luxusní je ten stříbrný huňáč, já mám pro dlouhosrsté kočky slabost. Zahrada přišla na pořad dne až teď, zaprvé se konečně na ní dá vylézt protože neprší, a za druhé konečně můžu snad beze strachu používat víc tu operovanou pazouru. I když večer se občas zahlásí, ale taky se nesnažím zvládnout všechno naráz. Prostě udělám co si naplánuju a víc ani ťuk. Teď třeba od pátku uklízím hromady listí které jsem nestihla před operací, stříhám postupně okrasné trávy a růže. Dneska přijdou na řadu po listí stříhat odkvetlé trvalky. Na ty si vezmu aku nůžky abych si to trochu ulehčila.... co udělám to udělám a nebudu se kvůli něčemu co nestihnu hroutit. Zatím má být hezky, tak budu dělat, i když na tenhle týden mám naplánované dva výlety za květinkami. Na bledule tady u nás a na zámek v Kostelci k panu hraběti Františkovi do zámeckého parku. Tak snad hezké počasí vydrží celý týden.

    OdpovědětVymazat
  12. Maruško,přeji Michalovi co něj lékaře ,sama vím jak na tom záleží. Úspěšnou léčbu k tomu 🍀 Tobě krásné procházky a nám to kochani tvými fotografiemi 🍀

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji synovi, aby problémy s páteří se léčbou podařilo vyřešit, nebo přinejmenším zmírnit. Není nic důležitějšího než zdraví.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.