čtvrtek 30. března 2023

Flora Olomouc

 Včera jste se mohli se mnou projít i Smetanovými sady v Olomouci, které jsou v současné době ještě docela smutné,  ale v době konání výstavy Flora Olomouc hýří barvami a otevřené jsou jen pro platící návštěvníky výstavy.   Kdo má chuť může se trochu pokochat a třeba i naladit na další jarní veletrh barev mými staršími fotkami. Kdysi jsem je měla na starém blogu, ale sem jsem je zatím nedávala. Než se podíváme do výstavních pavilonů, projděme se venku a ve sklenících. Myslím si, že Smetanovy sady jsou podobně krásné, když výstava končí a park se opět otevře veřejnosti k běžné návštěvě a odpočinku. Následující fotografie jsou z let 2009 a 2015.  

Zítra se můžete těšit na záplavu tulipánů.
Prima den přeji.

8 komentářů:

  1. Maruško, fakt jsem se pokochala...
    Děkuji a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Kráááásné pokoukáníčko ! Užila jsem si to.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marie, ty fotky jsou skvostné, ale ta jedna, za tu bych vraždila. pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Já to budu muset letos napravit a vydat se tam. Tedy asi ne na Floru ale do Botanické.... stejně zas budu muset se zubem na kliniku. Ale to až na podzim, takže nějaký letní výlet nebude na škodu

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý počin. Na Florach jsem byla xkrát, už v dětství, mám černobílé fotky s rodiči. Spojení od nás výborné, jak zavedli Pendolino, tak ze Svinova jedna zastávka a před 9. hod. jsem v Olmíku, jede to necelou hodinku. Fotek mám spousty, inspirovala jsi mě, také něco vyberu, protože některý rok jsem tam byla na jarní, letní i podzimní. A člověk vždy fotí a fotí. Také vždy zajdu do těch skleníků, prostě líbí se mi tam a mám to ráda (až na ty lidi, myslím davy 😆).

    OdpovědětVymazat
  6. Majko, krásné fotky. 👍👍👍 Já byla na Floře pokaždé jen v srpnu, překvapuje mně, jak je to krásné i na jaře.
    Škoda jen, že je to tak daleko.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško,to je nádhera.Byli jsme tam jednou,když jsem dělala pár let v ČSAD,tak pořádali
    zájezdy.My jezdíme do Lysé nad Labem na výstavy květin,budou v dubnu.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  8. Flóru Olomouc znám z dost dávných dob z televize a rád jsem se na pořady jí věnované díval, protože je prokládali písničkami, např. Marie Rottrové a Pavla Nováka.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.