neděle 29. října 2023

Havran polní

 obsadil 24. 10. naše sídliště. Výjev jako z hororu "Ptáci". Všimla jsem si té invaze stovek ptáků pozdě a než jsem doběhla pro foťák, většina se již zvedla k další pouti. Havran polní u nás přezimuje. Byly obsazeny stromy i střechy paneláků. Havrani létali všude. 

Hezký den přeji po krátké odmlce. 

10 komentářů:

  1. Che bello osservare gli uccelli!

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, my jich tu máme stovky ve všech parcích od podzimu do léta, než vyvedou mláďata. Nevadilo by mi, kdyby tak strašné neřvali. Mezi nimi ještě v hejnech létají kavky. I když jsou to dva různé druhy, za potravou létají většinou společně. Jak havrani vyvedou mladé, na pár týdnů zmizí do luk a před zimou se vrací na stromy do svých hnízd do městských parků. Kavky zůstávají ve městě celoročně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, tak to jsem ráda, že se tu jen zastavili a odletěli.

      Vymazat
  3. Maruško, nedaleko máme celkem vysoké stromy, tak tam pobývají...
    Přeji příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí odletěli, protože jich tu bylo opravdu strašně moc až to fakt děsilo, jak létali i mezi domy v hejnech a krákali.

      Vymazat
  4. Maruš, tak to jsem ještě neviděla, ale vzpomínám si, že jednu dobu bylo hodně vran u nemocnice na těch vysokých stromech. Havrani jsou fakt jako z horor, ale nejsou to manželé od vran, jak jsem si kdysi myslela🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na těch fotkách už je jich jen pár, ale bylo jich tu strašně moc.

      Vymazat
  5. U nás na chalupě takhle byla hejna špačků a drozdů - měli jsme úplně obsazenou břízu před okny. Ovšem havrani jsou jiná liga, ty opravdu vypadají trochu jak z horroru.

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško zdravím, tak to muselo být jak v nějakém hororu... Přeju hezké dny, Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.