čtvrtek 15. srpna 2024

Velká Bíteš

 

Velká Bíteš je dalším městem na Vysočině, které jsme trochu poznali díky tomu, že bylo naší přestupní stanicí z Velkého Meziříčí do Náměště nad Oslavou.  V původním plánu bylo vynechat jeden spoj a zajít k opevněnému kostelu, ale nakonec jsme jen trochu obešli náměstí a pokračovali hned navazujícím spojem. Hlavním cílem přece byla Náměšť nad oslavou se zámkem a dalšími památkami.  Tak snad příště. 

Náměstí mají krásně zrekonstruované, hodně vody, což se mi v létě moc líbí. A nyní tedy hurá do Náměště nad Oslavou, které jsme věnovali 4. den naší poznávací dovolené. 
Přeji vám hezký den. 

8 komentářů:

  1. Maruško, na Velkou Býteš mám veselé vzpomínky. Na náměstí jsem zastavili, když jsme si z Moravy vezli domů Aaronka. Byl maličký, ale statečný. Málem nastoupil do autobusu, který právě přijel :o)
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je roztomilá příhoda. Pejsci se mnohdy autobusu bojí než poznají, že jim nebezpečí nehrozí. Aaronek je určitě cestovatel. 😊

      Vymazat
  2. Stihla jsi za pár minut udělat pěkné fotky :).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání a pochvalu, Stáni. Jsem nakonec ráda, že jsme se mo nezdržovali a pokračovali hned dál, mohli jsme více času věnovat Náměšti n. Oslavou. malou ochutnávku jsem již zveřejnila, další bude až za pár dní. nyní si dám od blogu na chvíli oraz, ale možná budu ve spojení přes wifi.

      Vymazat
  3. Maru, ten opevněný kostel vždy obdivuji, když jedeme okolo, třeba na Veveří. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě mrzí, že jsme to tak odbyli, no co už.😊

      Vymazat
  4. Velkou Bíteš taky znám, ale ne moc dobře. Díky za připomenutí a prima reportáž, Majko.
    Obdivuji, co jsi v takovém šíleném vedru všechno zvládla! 😲

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vedro bylo opravdu hrozné, propotili jsme toho dost, ale zvládla jsem to i bez chladícího ručníku, který jsem zapomněla doma. Michal měl s sebou takový ventilátorek na láhvi s vodou. Je na baterky a voda se dá rozprašovat. Alespoň na obličej.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.