úterý 22. října 2024

Zájezd 2024 - Slovensko - Spišský hrad

Je 18. srpna a my jsme se probudili do třetího dne zájezdu. Většinou se pohybujeme v oblasti Spiše a je tedy samozřejmostí, že zavítáme i na Spišský hrad. Ještě před snídaní si však musíme sbalit zavazadla a opouštíme pokoj. 
Jedeme přímo k hradu a cestou zpět k domovu navštívíme další pamětihodnosti. nyní tedy parkujeme pod hradem a vydáváme se na hrad. Od delegátky se dovídáme, že spodní část hradu je jen obehnaná hradbami, po kterých se dá celý areál obejít, ale že to nemusíme, uvidíme vše jako na dlani. Ale nám to nedalo a prošli jsme se. Někteří se shlukli kolem slovenské průvodkyně a někteří se vydali na individuální prohlídku, což jsem byla i já se synem.  Tak tedy kdo chce, může nás doprovodit. 
Poslední selfí s rytířem a jedeme k dalšímu cíli a tím je Spišská Kapitula, kterou jsme viděli z hradeb. 
A takto jsme později viděli hrad zase z Biskupské zahrady Spišské Kapituly. 

Hezký den

4 komentáře:

  1. Maruško, opět mile vzpomínkové fotky. Spišský hrad máme moc rádi, vždycky při dovolené na Slovensku jsme tam jeli a užili si ho. První prohlídky byli s průvodcem, později individuální. Jednou jsem ho zažili i s filmovými kulisami, to bylo taky hodně zajímavé.
    Moc děkuji za fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško ráda jsem si Tvoje fotografie prohlédla, hrad jsem taky několikrát navštívila. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Hrad je nádherný,kolikrát jsme kolem něj jeli při cestě do Tater.Navštívili jsme ho až o dost let později při rodinné dovolené na Slovensku.Maruško,hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško, tak to se kochám. Spišský hrad je z dálky viditelný a hodně rozsáhlý. Kdysi a to je hodně dávno, jsme pod ním projížděli cestou na Zemplínskou Šíravu, ale na hrad jsme se nedostali. Ani nevím, zda byl v těch letech přístupný. Je to nádhera a stojí za to i výhledy do krajiny pod hradem. Moc hezky jsi vše nafotila a tak se s vámi procházím hradem a obdivuji vše, co jsi nafotila i ty výhledy. Děkuji za hezkou podívanou a přeji Ti krásné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.