pátek 7. února 2020

Alespoň za oknem

Zima se nám letos zatím opravdu nevydařila. Sice, když jsem se včera koukla z okna na krajinu směrem k naší zahrádce, tak se zdálo, že kopečky jsou pocukrované. Vůbec mě nebaví chodit ven a fotit. Zimu mám ráda, ale tohle ne.

Alespoň na okenním parapetu  to vypadá barevněji a veseleji. Sice jsem fotila jen mobilem, tak to podle toho i vypadá.




 
 
Hyacinty si kupuju každý rok domů a po odkvětu, až bude vhodný, čas je zasadím v zahradě. Už tam mám pěkný barevný záhonek. Škoda, že mi na okně nekvete hvězdník.  Měla jsem ho v chladnu a stejně vyhnal jen listy. Nevadí, dám mu šanci příští období.

 

13 komentářů:

  1. Maruš, letošní zima nestála za nic a už to asi těžko napraví. Taky mě nebaví chodit po procházkách a fotit v takovém čase ani není co. Hyacinty mám moc ráda a ten fialový je takový zvláštní hustý. Mám už na stole tulipány, zimní výzdoba už mě nebaví. Pěkný víkend přejeme z Kožuškova :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten fialový mi připadá, že vykvetl mezi listy a kvítky se nemůžou otevřít. Na blog.cz zase straší kpncem, ale opět se zpráv změnila a tak nevím. Mně se tam líbí víc, vyčkávámn. Tady to občas zkusím, ale....není to moje gusto.

      Vymazat
    2. Krásně ti to kvete Maruško. Mně zase kvetou kolopejky. Na zahradě už vykvétají sněženky a primulky, letošní zimu kvetou pořád a také hlaváček, což mě překvapilo. Sníh jsme měli jeden den a už zase zmizel...Co naděláme ...nic. Krásný víkend Maruško. PS. Chodím k Tobě na blog, ale komentáře mi tam padají do Spamu.

      Vymazat
    3. Jarmilko při psaní komentářů neuváděj adresu svého blogu a nebo použij místo http. tvar www. Ve spamu nic nemám, asi už opět řádi ti spamaři s viadrou a píšou odkazy na weby. když ale napíšeš www. všechno projde. Já mám na zahradu daleko a tak se mi tam v tomhle počasí nechce. O víkendu jezdí málo autobusů a ve všední den bylo fakt hnusně. Měj se fajn.

      Vymazat
  2. Já letos ještě nemám ani jeden hyacint! Normálně jsem je měla už 27.12. místo adventního svícnu. Letos jsem vůbec nebyla schopná se vykopat z domu, a zajet do města. Mě jeden hvězdník už tvoří poupě, ale druhé dva zatím spíš jen listy, ale vloni to udělaly tak ta a nakonec stejně kvetly všechny. Musela jsem ale jednu cibuli vyhodit, nevím jestli to je červený jednoduchý nebo bílý plný. A jsem zvědavá na tu jednu z Němec jestli jí přivedu k něčemu. Dostala se mi nějakým způsobem do šuplíku u lednice do tašky s cibulema voda a jedna skoro celá vyhnila, a u jedné to odnesly kořeny, tak ta se snad během roku zmátoří.... ale dostala se ke mě zas jiná, a tak čekám na to až rozkvete jaká vůbec bude.Jo, a taky už byla odkvetlá a měla listy, skončila proto v popelnici a přitom má ještě jedno poupě....takže neházej flintu do žita, možná se to ještě v dobré obrátí. Je fakt, že jim prostě pro zimní klid opravdu vyhovuje kolem těch pěti, sedmi stupňů. Ovšem příští rok si musím dát pozor na tu nadměrnou vlhkost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi nechce ven do města, ale tohle byla nutnost a tak jsem hondem než mi pojede autobus hopla do květinářství, ale až při placení jsem přetočila panenky. Hyacinty stály 35,- Kč. Manželovi jsem řekla, že 25 a on řekl, že to tak stojí i jinde. :-D Hvězdník mi dříve, tedy když chtěl, nejříve z cibule vyhnal květní stonek a pak teprve listy. Ale nevadí, já ho nevyhodím. Cibule byly zdravé. Já jsem je dříve dávala do sklepa i s květináčem. Ale my máme i ve sklepě teplo, no panelák. Sice ne jako v pokojích, ale je tam rozhodně tepleji než v lednici. Měla bych jet ještě zkontrolovat mečíky na zahradu, ale mně se do toho hnusného počasí zoufale nechce. :(

      Vymazat
    2. Dneska jsem objevila květy u dvou hvězdníků. Dovedeš si představit, jak jsem jásala. Měla jsi pravdu. :)

      Vymazat
  3. Jsem na tom podobně. Vůbec mě to ven netáhne a foťák jsem neměl v rukách víc jak měsíc. Tahle nezima mě nebaví!

    OdpovědětVymazat
  4. Za oknem krásně, ale venku ....
    U nás se střídá vichr se sluncem a deštěm s kroupama. Prý to ještě nekončí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás ta vichřice není tak strašná, ale také se střídá sluníčko s deštěm. Větrno je tu tak normálně. A dneska jsem zjistila, že mi nakonec pokvetou dva hvězdníky. Vůbec jsem to nečekala, protože nejprve vyrazily listy. :)
      Také si stěhuješ blog?
      Já zatím setrvávám na blog.cz, protože mi to tam lépe vyhovuje a věřím, že všechno dobře dopadne. :)

      Vymazat
  5. Maruško, já už makala na zahradě. U nás je přívětivo, teplo a dá se dělat.
    Skalka je plná napučených skalniček, plaménky už se zelenají, traviny brzkého jara mají už 10 cm výhony zeleného pletiva. Prostě jaro v plném proudu. Na podzim jsem zasadila dvě stě cibulek krokusů a až to vykvete, já si vedle toho stříknu do trenek. Blahem.
    Máš radost za oknem a koukej se opatrovat, četla jsem, že jsi chabrus na ruku, tak se ovaluj !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u nás už je krásně jarně. Jak já bych se už také radovala z prvních kytiček na zahradě. Zatím jsem šťastná, že jsem se konečně poprvé trochu vyspala. Bolest i teplota pomalu ustupují, ale paže odmítá poslušnost. Ani na procházku jít nemůžu, neoblékla bych se. Mojí image je nyní to nejvytahanější triko a postup oblékání by vydal na grotesku. :-D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.