středa 3. června 2020

Arboretum Štramberk 3.část

Ještě než se se mnou vydáte do "druhého patra" arboreta, projdeme se kamennými rozvalinami starodávného města se zídkami s netřesky. Tentokrát těch fotek bude opravdu nálož, nějak se mi nechce ani jedné vzdát. 

A nyní můžeme šplhat úzkým chodníčkem ke druhá části Kamenárky, ale my půjdeme schůdnější a myslím, že i hezčí cestou s výhledem na spodní část arboreta.

Ale než opustíme spodní areál, musíme se pokusit najít nějaké zkamenělinky. Vyplavují se při dešti a s hledači se pak hrbí pod skalami. Tentokrát jsme nic nenašli, ale jeden exemplář už máme doma z dřívějška.


A stoupáme nahoru.


Pohled dolů na spodní část arboreta.

Cestou se nám naskytne pěkný pohled na Štramberk a Trúbu.


Vcházíme do horní části Kamenárky


Uprostřed je Stříbrné jezírko

A nyní již stoupáme nad městečko a dále k hradu.


U křížku odbočíme doprava a dostaneme se k uličce pod hradem.

Na Trúbu i do městečka se také někdy podíváme, ale pro dnešek těch fotek bylo až až. 

Pro někoho možná inspirace na dovolenkovou zastávku. A až tam budete určitě ochutnáte pověstné Štramberské uši samotné nebo s mnoha náplněmi.  

Hezký den


3 komentáře:

  1. Maruško,Štramberk je moc krásný,celý.Ty domečky,trůba i jeskyně Šipka.Jezdili jsme tam často .Má své kouzlo.Nádherné fotky.Hezký den a těším se na další fotečky.

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško,nádherné fotografie.Arboretum je krásné a zajímavé.Jednou také mohu říci,že jsem tu byla.Štramberk a Trúba,když jsme byli na dovolené v Beskydech.Musím se podívat do starších příspěvků na blogu,co tam mám.

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu moc krásné místo! Tam se musím podívat!
    Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.