pátek 19. června 2020

Enzian brennerei Grassl - Německo

Lákavou turistickou atrakcí na cestě do Berchtesgadenských Apl je likérka Enzian brennerei Grassl územně spadající do Berchtesgadenu v Horním Bavorsku, kousek z hranicemi s Rakouskem. Likérka patří k nejstarším výrobnám likérů v Německu. Zde se seznámíte s moderním způsobem destilace přímo ve výrobně, shlédnete krásný film a pak už na vás čeká další příjemná část návštěvy a to je ochutnávka. Můžete si tu nakoupit nejen likéry.


Trasa z Mondsee ZDE na mapě

Oficiální stránky likérky 

Servírka připravuje likér na degustaci zatím co my šmejdíme po obchůdku
A já jsem nedávala v autobuse úplně pozor a tak jsem se o hodně ošidila.Jedna štamprle na likér se totiž dala sníst. Byla z oplatku vylitá čokoládou. A až se mě později zeptal syn, jestli jsem ji snědla, tak jsem byla udivená, jak Alenka v říši divů. Tyto štamprle si můžete v obchůdku také koupit a nebo na

  e-shopu likérky ZDE

A Evička Mazurová si troufla poprosit o svolení vyfotografovat krojovanou návštěvu likérky. 
Velmi doporučuji krásné video, jak se likér vyráběl dříve a jak se dobýval hořec, ze kterého je likér vyroben. Je sice v němčině, ale určitě porozumíte. Krásná příroda, kterou my jsme viděli pak už jen zahalenou v mlze. 

A vydáváme se Kehlstein

2 komentáře:

  1. Ukazovala jsem fotky manželovi a ptal se, který vlak tam jede. Jemu by se takový výlet líbil. A nejen kvůli exkurzi do likérky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeli jsme tam se zájezdem. Cestu mám na mapě zaznamenanou. Sice postupně jak jsme navštěvovali jednotlivá místa. Vyjeli jsme z Vyššího brodu přes Linz se zastávkou na Mondsee pak kolem Salzburgu. Cca 200 km Z Vyššího brodu. my jsme pak ještě pokračovali na Kehlsteinhaus, Berchtesgaden a Schönau am Königssee a zpět do Vyššího Brodu. Na konci tohoto výletu uvedu celou mapu i s km. Je pravda, že jsme přijeli už hodně pozdě za tmy, ale dost náročné na čas byly návštěvy všech těch míst.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.