pátek 26. června 2020

Kaproun

Jana nás nyní zavezla do vesničky Kaproun, odkud nás vyslala pěšky chodníčkem, který tenkrát ještě nebyl značený k železniční zastávce Kaproun. Dneska je chodník značení zelenou turistickou značkou. Projdete se necelý kilometr ke kouzelné romantické zastávce na poslední úzkokolejné trati. Mapka ZDE.
A dneska tu lidé čekají na vláček s připravenými foťáky a v sobě mají radostný pocit. 
Vrátíme se k autu, kde na nás trpělivě čeká Jana. Je mi jí líto, je astmatička, potřebuje už kyslíkovou bombu a už by procházku neudýchala. Proto jsem jí tím víc vděčná a nikdy nepřestanu být a vzpomínat na ni. Veze nás dál a nakonec až do Telče a sama se pak vrací do J.H.


6 komentářů:

  1. Připomněla jsi mi jízdu úzkokolejkou s našimi kluky. Tenkrát jsme měli půjčenou chatku v Dolné Pěné u Jindřichova Hradce. Z Jindřichova Hradce jsme jeli vláčkem do Nové Bystřice a pak zase zpátky. Měli bychom tam vzít naše vnoučata.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že jsem i takovou kuriozitku mohla navštívit. Některé dny tam jezdí pára, byli jsme tam v červenci, ale pára nejela. Stála na nádraží v Hradci, tam jsme ji viděli. To by byl ještě lepší zážitek. Ale nevadí. I tak nám Jana zařídila skvělý výlet.

      Vymazat
  2. Maruško, teď si mě tedy dostala - mrkla jsem na příspěvek na telefonu, a četla jsem Kaprun. Myslela jsem, že budeme v Rakousku :o) Ale tohle je taky paráda, děkuji za fotky a info. Cimrman nechal stopu ledaskde, že :o)
    Měj hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Rakouska se také někdy mrkneme. Ale ne do Kaprunu. :)

      Vymazat
  3. To je nádherné.Podívat se do České Kanady jsem si kdysi hodně přála,ale zůstalo jenom u přání.A tak děkuji aspoň za nahlédnutí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez nabídky mé kamarádky bych tohle místo vůbec neviděla. Jsem moc ráda, že jsem se tam mohla projít.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.