neděle 28. června 2020

Kostely v Telči

Kromě kostela Jména ježíš, který jsem zmínila v minulém článku najdeme v Telči více sakrálních památek. 
Věz kostela je vidět opravdu odkudkoli
A přidám i kapli, kolem které jsme šli na Šiškův mlýn
kalvárie poblíž kaple


6 komentářů:

  1. Další nádherné fotografie. Na hřbitově u kaple sv. Anny odpočívá moje babička. Staré Město také dobře znám i když jsem se narodila vedle Oldřichova náměstí v části Štěpnice, ale na Starém Městě kousek od parního mlýna prý mě sestra vyklopila z kočáru, když mě musela hlídat. Když jsme tam předloni společně byli, tak jsme se tomu obě od srdce zasmály...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle historky z dětství, jsou super. Také jsem na jednu vzpomínala, když jsme se byli podívat v městě mého dětství v Horšovském Týně.

      Vymazat
  2. Nádherné.Kostely mám ráda i když nejsem věřící,ale jsou to častokrát velmi zajímavé stavby a i všechny kaple a kapličky.Já teď našla zalíbení v dřevěných zvonicích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás na Moravě je i dost dřevěných kostelů. Dřevěných zvoniček je také u nás v okolí více. však v některém vstupu určitě zmíním. Jsou to milé stavbičky.

      Vymazat
  3. Krásné zmapování! Mám ráda i ty staré hřbitovy a náhrobky.
    Maruško, děkuji a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také miluji staré náhrobky. Vždy si představím osud lidí, které někdo miloval nebo nenáviděl, někoho s těžkým osudem na koho už dneska nikdo nemyslí. Občas mne překvapí, když u prastarého zanedbaného hrobu najdu čerstvé květiny. to mne aýž dojme. Hezký večer, Helenko.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.