čtvrtek 20. srpna 2020

ZOO a DINO park Vyškov

 

Zoologická zahrada ve Vyškově se liší od běžných ZOO, na které jsme zvyklí . ZOO PARK Vyškov vznikl v roce 1965 a je zaměřen především na chov domácích a hospodářských zvířat z celého světa. Děti i dospělí mohou vejít na venkovský dvoreček a pohybovat se mezi domácími zvířaty, pochovat si mláďátka a vidět na vlastní oči,  jak takové hospodářství funguje. 

ZOO je také nástupním místem pro safari autobus nebo vláček,  který odveze zájemce do DINO PARKU. Vstupenky do DINO parku se prodávají v ZOO.  V DINO parku čeká i na děti spousta atrakcí, třeba i archeo-pískoviště, kde si mohou zahrát na archeology. nechybí občerstvení.

Exponáty jsou některé i pohyblivé a ozvučené. Tedy nejen film ve 4D provedení vás vtáhne do doby prehistorické přírody. 

Dneska jsem se hodně mordovala s nahráním fotek. Prostě to do alba nešlo a nešlo. Domnívala jsem se, že fotky tedy musím zmenšit a přejmenovat, že možná starší fotky to podle data nebere, ale stejně nic. Nakonec se přece jen podařilo, ale už nebudu měnit koláže, které se podařilo nahrát. Jako ukázka místa to snad postačí.

 A kdo chce vidět tato prehistorická zvířata na vlastní oči, nějaký ten DINO park si vyhledá. Ve Vyškově není u Dino parku parkoviště, MUSÍ se tedy jet vláčkem. A myslím, že ani vstupenky se u vchodu neprodávaly. Za těch 10 let, kdy jsme tam byli naposledy se toho moc nezměnilo, jak je vidět na oficiálních stránkách parku. 

Tímto vstupem prozatím končím s návštěvami Jihomoravského kraje, ale ne tak úplně, protože letošní dovolenou jsem strávila na "Baťáku" a částečně do tohoto kraje vystrčila nos z toho našeho kraje Zlínského. Ale právě jsem dostala chuť na pivo, tak si nejdřív odskočíme do Plzně v kraji Plzeňském a nebudeme troškaři, vezmeme to přímo do pivovaru. 
 
Hezký den.

9 komentářů:

  1. Moc hezky uspořádané obrázky ze ZOO :)
    Přeji hezký den,
    Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky. Maruško, jak děláš koláže? Také bych někdy udělala takové uspořádání fotek, hlavně když je jich víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Růženko. Ty úvodní koláže dělám ve photofiltre Studio, kdy na plochu průhlednou nebo v barvě mého blogu naskládám zmenšené fotky a všelijak natočím + nadpis. Dá se přidat stín fotkám a dá se s nimi pohybovat dokud nesloučím vrstvy. Ty ostatní se všelijak slepují nebo vkládají vkládají do šablon "stránka" v programu, který je zdarma a to PhotoScape. Nyní v něm fotky i upravuji, zdá se mi velmi kreativní a dokonce jsem objevila, že má v sobě spoustu možností, jako vkládání obrázků, textů, má klonovací razítko a třeba i nástroje na úpravu v podobě chytrého štětce. To znamená, že třeba na fotce zesvětlím nebo ztmavím jen některé partie, kteslím tím nástrojem jako štětcem. Program je česky. Možností je v něm mnoho. Má i nástroj na dělání pohyblivých obrázků- gif.

      Vymazat
    2. Maruško, moc děkuji. Program na úpravu fotek zatím žádný nemám. Snad bych to zvládla.

      Vymazat
  3. Máš vždycky moc pěkné fotografie. A i dostatečně vypovídající. Vlastně lákají vždy k návštěvě určitého místa .-) My byli jen v DINO v Plzni, ale myslím, že je to dost podobné. Tak hurá, že skočíme do Plzně, tedy blíž k nám :-) I to pivo se ve vedrech hodí .-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotografie Maruško. Zajímavá ZOO. Já jsem se vrátila ke staré verzi blogu. V nové to opravdu někdy zlobí.

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsme tam v loňském roce byli s vnoučky a moc se nám tam líbilo.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotografie.Také se do jedné ZOO chystám.Dino park je u nás v Liberci,tam se líbilo hodně vnoučatům.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.