sobota 5. září 2020

Strážnice zámek a další památky

 Nedaleko skanzenu se nachází i strážnický zámek s parkem. I když je zámek částečně zpřístupněn veřejnosti,  ani jsme se nepokusili o vstup. Chtěli jsme obejít drobné stavby v parku, ale jelikož je v parku příjemný stín, jsou tam u vodních ploch i nepříjemní komáři. Proto jsem odtamtud docela utíkala a téměř nefotila. Podle navigace jsme se propletli uličkami k synagoze, kde nám obšírný a zasvěcený výklad poskytla jedna starší paní. Na náměstí Svobody jsme si dali v pizzerii pivko a pokračovali kolem kostela sv. Martina. Hurá, ten byl otevřený a tak jsem ulovila do sbírky další varhany. Na nádraží už je to kousek. Vlakové nádraží ve Strážnici je pěkně malované ve stylu slováckých  motivů. 

Synagoga je v docela těsné zástavbě a špatně se fotí, proto jsem fotku ani nevkládala. 
Židovský hřbitov
Náměstí Svobody
Kostel sv. Martina a Bílá věž
Vlakové nádraží
A jedeme "domů" do Veselí nad Moravou. Tam  si jdeme ještě nakoupit do Kauflandu, ale už toho mám za dnešek docela dost a mám pocit, že tam nedolezu.  Ale potřebujeme nějakou večeři a hlavně pití. 



19 komentářů:

  1. Maruško, krásné fotky. Ve Strážnici je moc hezky, snad se tam někdy podívám.
    Měj hezkou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i ty měj hezkou neděli. U nás prší, což zrovna nepotřebuju, ale co naděláme. :)

      Vymazat
  2. Maruško, moc pěkné fotky :). Ve Strážnici jsem byla před lety a bylo tam moc pěkně :). Byli jsme tam v kempu pod stanem :), jezdili jsme po okolí na kolech a vzpomínám si, že bylo celý týden příšerné vedro :). Kousek od kempu byl tehdy bazén a ten nás zachraňoval :). Je to nádherná lokalita :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, takhle lokalita je pro cykloturistiku jako stvořená a má turistům, co nabídnout. Jituš, konečně se mi v oblíbených u tebe ukázal poslední článek. Já jsem tam stále měla brouka před rokem a nějak mi to nešlo nastavit jinak, i když jsem uvedla jen čistou adresu. Snad mi to tedy už funguje i u tebe. měj se hezky.

      Vymazat
    2. Maruško, tak to je super! :) Možná to bylo tím, jak se přesouvalo to velký množství dat z blogucz. A teď už se to srovnalo. Přesun mého blogu byl trochu problémový, ale nakonec to dobře dopadlo. Musela jsem ale požádat o pomoc profíka.

      Vymazat
    3. No já tento blog píšu pomalu znova, protože jsem měla na starém mnoho odkazů na související články a ty byly všechny vlastně pak nefunkční. Ale nevadí mi to, zavzpomínám si. Ty poslední články jsou z poslední doby, ale brzy začnu oživovat staré vzpomínky. :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky! Přeji ti pohodové podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, na podzim se těším, snad budu více fotit v přírodě. Ale mohlo by být ještě nějaké to babí léto.

      Vymazat
  4. Moc pěkné fotky, Strážnice je krásně upravené město, výlet se určitě vydařil ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny fotky jsou moc hezké, ale to vlakové nádraží je nejhezčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My hodně cestujeme vlakem a autobusy a tak i ty nádražní budovy nás provázejí na cestách. Na Slovácku mají těch malovaných budov a nádraží více. je to veselejší.

      Vymazat
  6. Krásná,umělecká reportáž.Je vidět,že u nás jsou krásná místa k vidění...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Evi, však víš, vždyť také hodně cestuješ, že je v každém koutě naší zemičky něco krásného, zajímavého. Vůbec tu není nuda...:)Měj se hezky. S těmi Poděbrady jsei mne hodně navnadila. :)

      Vymazat
  7. Moc krásné fotografie, které u Tebe nikdy nezklamou. Jsem ráda, že se díky Tobě můžu podívat do míst, kam se už asi nikdy nedostanu. Přeji Ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, i já s tebou procházím místa, které nebudu moci navštívit a nebo jsem byla nedaleko a nebyl čas se tam podívat. Stále si vyčítám ten Děčín, že jsme mu nevěnovali více času. Ale i tak jsme měli nabitý program. Možná se zase nastěhujeme někde poblíž a napravíme to. Jen by to chtělo být maldší a zdravější.

      Vymazat
  8. Ve Strážnici jsem nebyla, ale pamatuji si každoroční slavnosti, které přenášela televize a moc se mi to líbilo. Snad se tam třeba někdy podívám. Díky za krásnou ukázku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.