neděle 31. ledna 2021

Zřícenina hradu Šostýn

 Procházku na hrad Šostýn jsme si udělali z Kopřivnice. Nejprve jsme navštívili Technické muzeum Tatrovky, které se mnou můžete navštívit někdy příště. Z města vyrazíme stejnou cestou jako na Bezručovu vyhlídku, ale kousek za Husovou lípou zahneme doprava. 

Vrátíme se k rybníčku a pokračujeme na Raškův kámen. 
Raškův kámen je prý korálového původu. 
Volala jsem dceři, která bydlí za kopcem a prý, když už jsme tam, máme se stavit. Nikdy jsem tou cestou nešla a ještě jsem neměla chytrý mobil a tak jsem si nebyla jistá, zda trefíme. Prý nemáme kde zabloudit. A tak jsme se vydali přes Janíkovo sedlo do Lichnova. 
Autobusem jsme pak chtěli jet do Veřovic na vlak, ale opravdu nejel. Zeť nás tedy vzal do Veřovic autem. 
Jindy jsme si z Lichnova udělali procházku na Raškův kámen a zpět a cestou jsme potkali zatoulaného koně, který si klidně pochutnával na bylinkách okolo cesty. Prý je z nedaleké usedlosti a domů se určitě vrátí. 
Pokud byste se chtěli na výlet vydat autem, můžete si udělat krásné kolečko podle "Výleťáku". 

15 komentářů:

  1. Zřícenina se mi moc líbí a příroda kolem.Tady jsem nebyli.Projít Jeseníky by chtělo více času,jak týden.
    Tak jsem se podívala díky tobě na nádherné fotografie.
    Měj hezkou nedělí Maruško

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, to jsou ještě Beskydy, ale také je to velká oblast, kterou nemám ani já prochozenou. Možná i proto, že mám k tomuto pohoří asi nejblíže a co je doma, to se často odkládá až se zjistí, že neznám ani své okolí. :-D

      Vymazat
  2. Ach to je krásných míst, která já neznám. Ještěže si mohu prohlížet Tvoje krásné fotky!
    Pěknou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Hani, Je spousta krásných míst a snad budeme moci i nadále mnohá navštěvovat.

      Vymazat
  3. Tak a musím říct, že tento hrad neznám a mohu tam díky tobě, což je fajn. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to spíše takový zaniklý hrádeček, který měl tu smůlu, že nejen, že byl dobyt a vyhořel, ale byl i rozebrán a kámen použit na stavbu továrny na keramiku. Já jsem o něm také nevěděla. To manželů vždycky něco objeví, protože ten je schopný chodit po lese křížem krážem s napětím, kam cestička vede. A tak mne on na místo upozornil a já už tam vyrazila podle mapy.

      Vymazat
  4. Další místo, o kterém jsem nikdy neslyšela. Díky, že jsi nás tam vzala a ukázala hrad i krásnou přírodu kolem.

    OdpovědětVymazat
  5. O hradu jsem ještě neslyšel, ale vždy potěší, když na výletu je nějaký bod, ke kterému stojí za to jít. A ta skála je opravdu impozantní, máme ale u nás krásných míst.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, pěkná vycházka. Pro mě byl nejzajímavější kůň, mám je ráda. A vám přeji
    pěknou poslední lednovou neděli ☺ Kitty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, toho koně jsem se trochu bála. nikdy jsem takto v lese koně samotného nepotkala. Ale zeťák říkal, že on se tak prochází často. Vždycky přijde pak domů. On si nás ani nevšímal, prostě si šel za svým. :)

      Vymazat
  7. Zajímavá zřícenina a přiznám se, že ten název jsem nikdy neslyšela nebo nezaregistrovala. Je to pro mě zcela neznámé tajemné místo, ale opět moc krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně to byl jakýsi strážný,obranný hrad stejně jako Hukvaldy, Štramberk nebo Starý Jičín. ze všech jmenovaných toho zbylo více, ale tento měl smůlu, že ho rozebírali na stavbu keramičky. Pomalu zarůstá.

      Vymazat
  8. Tak o této zřícenině jsem neslyšela,vůbec neznám a to jsme byli v Kopřivnici celkem hodněkrát.Proto jsem se ráda podívala.Starý Jičín znám,tam jsme už také byli, ale tento hrad tedy ne.Zase krásné fotečky,teda Maruško,vy jste úžasná výletnice.Marťa.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.