pátek 8. října 2021

Pramen Jarošovka

 


Na cyklistické trase 6016 mezi obcemi Krhová a Zašová se můžete občerstvit u pramene Jarošovka.  Občas jsme k prameni chodívali ze zahrádky pro vodu na pití, protože pitná voda k nám není zavedena.  Dneska už manžel vozí vodu z domu.  Ale víte jak chutná káva z pramenité vody a jak chutná pramenitá voda samotná?  Znamenitě. K prameni se dostanete  i po značených turistických stezkách z různých směrů.  Já jsem přišla na rozcestí Jehličná směrem od Jehličné. 

Takto vypadal pramen v roce 2012  a od té doby zaznamenal docela újmu, ztratil se mlýnek uhnívalo dřevo.... a z mého pohledu je současná stavba moc hezká. Jen kdyby se lidé chovali slušně. Všimli jste si té plechovky od piva mezi hrníčky? Nechápu! Když byl někdo schopný si donést plechovku plnou, proč mu dělalo takové potíže odnést tu prázdnou? 

12 komentářů:

  1. Maruško,to je moc krásné místo.Také jsem pár takových míst navštívila,ale nejsou vždy v takovém stavu,jak by měly být.Naposledy se u jednoho pomalu koupali starší manželé.To se mi nelíbilo.Nenapila bych se z toho.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tedy nápad, koupat se v prameni nebo ve studánce.

      Vymazat
  2. Maruško, líbí se mi stavba u pramene. Také jsem si všimla plechovky mezi hrnky a souhlasím s Tebou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem šla na procházku k našemu mini rybníčku a lavičky byly rozmístěné jinak a koš na odpadky převrácený a rozbitý. Kousek od toho stan, kde někdo přespával. A měšťáci nikde. Musel tam být některý večer dost velký mumraj. Ale naši měšťáci chodí pěšky jen do restaurace na oběd a pak sedí někde na konečné autobusu nebo na okraji města, kde na ně není tolik vidět v autě a snad hrají hry na mobilu.

      Vymazat
  3. Majko, krásné fotky krásného místa. 👍👍👍 Loni byly vnučky s druhými prarodiči na dovolené v Zašové, kde se jim moc líbilo.
    Měj hezké dny. 🍁🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zašová a okolí je pěkná obec a když se dělají výlety, je se kam podívat. V Zašové je prastarý pramen s Panenkou Marií a tak jezdí lidi pro vodu s kanystry auty ze širokého okolí.

      Vymazat
  4. Maruško to je úžasné místo. Takto slouží Zdislavina Studánka u Jablonného v Podještědí.Tam si lidé jezdí pro vodu i s konvemi na vodu a kanystry. Ta plechovka od piva mě praštila hned do očí. Také to nechápu, ale dnes se toto stává bohužel běžnou realitou. Kde dopijí...tam položí nebo hodí na zem. Také mě to štve. Kdyby h to na každé procházce sbírala, tak se domů vracím pokaždé s plným pytlem a to je opravdu smutné
    Měj se hezky a užívej si sluníčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sem lidi tak moc nejezdí pro vodu, k tomu je spíše lákavá místo kousek odtud v Zašové. Tam je pěkný areál a pro nabírání do kanystrů je tam dost místa. Lidi tam jezdí pro vodu ve velkém. Jednou jsem to tam šla fotit a musela jsem čekat, než to tam bude volné. A sotva někdo odjel, jiný přijel. Ale dá se tam posedět a tak mi to tak nevadilo.

      Vymazat
  5. Maruš, krásné fotky, už jsem tam dlouho nebyla a to mám vlastně kousek od domu. Musím to napravit. On si někdo myslí, že to tam plechovkou vylepšil, ale bohužel. Měj pohodové podzimní dny dny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj. Zajdi si na procházku. Dneska odpoledne je hezky, ráno byla pěkná kosa. Byla jsem fotit jinovatku.

      Vymazat
  6. Krásné fotky.Je tam hezká příroda.

    OdpovědětVymazat
  7. Takový pramen je balzámem na duši unaveného poutníka :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.