čtvrtek 31. března 2022

Manželovo kolečko

 aneb ukážu ti fialky. Můj manžel od nástupu do důchodu, což už nějaký rok je, chodí pravidelně ven za každého počasí. Když nemá jiný cíl, chodí své obvyklé kolečko. Já jsem ten týpek, kterého nebaví chodit stále stejnou trasou, ale včera jsem se nechala zlákat. Zvláště, když se probouzejí další a další jarní kytičky a byla by tu naděje, že budu mít  co fotit.  Ovšem brzy jsem se přesvědčila, že foto-procházka s manželem není to pravé ořechové. On je netrpělivý, když já poskakuji nad kytičkou a manuálně ladím foťák  A já jsem nervozní, když vím, že ho to nebaví. proto i fotky podle toho pak vypadají. Prostě absolvuji manželovo kolečko a cvakám jaro. 

Primulky asi někdo do svahu nad paneláky sází stejně jako já hyacinty na zahradu.  Každý rok jich tam přibude. 
Ladoňky zase přerostly z jedné starší zahrádky na okraji města i do okolního trávníku.  V té zahrádce jich je mezi odcházejícími sněženkami plný trávník. Bílý koberec se mění v modrofialový.
Fialky jsem se snažila vysvobodit z trávy alespoň pro focení, ale moc to nešlo, spíše jsem je vytrhávala, tak jsem toho nechala. 
Krásný vřes
Sasanky už jsou také ve velkém zastoupení.
V zahradách už svítí šácholan
Zlatice je všude hodně a keře jsou obsypané květy, ale tento malý keřík se mi líbil ve své jednoduchosti. 
A tady si nejsem jistá. Je to kalina? 
A na závěr straky na zasypaném výkopu. 

32 komentářů:

  1. Maruško to jsou moc krásné jarní fotografie. Také chodím na stejná místa hlavně po ránu a fotím proměny přírody. Na procházkách s manželem fotím také, ale chodím většinou napřed a on mě vždycky dojde...U nás dnes prší a hodně se ochladilo. Přeji ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ráda jela někam třeba kousek autobusem, ale když na mne manžel vybafne, sotva se vrátím z obchodu, tak jsem šla. Manželovi to chodí lépe než mně a je také vyšší, takže jeho jeden krok jsou dva moje. Já ráda c hodím opakovaně k našemu malému rabníčku, ale tam opravdu sama.:)

      Vymazat
  2. Krásné jarní fotky a povzbuzení po té divné zimě. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes nám napadl sníh, sice ne ve městě, ale na zahradě v dálce ho vidím. Doufám, že nebude mít dlouhého trvání. Zima byla fakt divná.

      Vymazat
  3. Maruš, moc hezké pozdravy jara, to mám ráda. Straky jsou i u nás, věčně se hádají, asi mají předky v Itálii. Nadpis článku je zavádějící, představila jsem si tvého manžela, jak jezdí po zahradě s novými kolečkami😜 Hezký večer přeju🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kolečkama po zahradě jezdím jen já. :-D Myslela jsem si, že tě zmatu tím, že jl na kole. Kolo je také jeho nejvíce používaný dopravní prostředek. Koukám z okna a nad krhovou je bílo.

      Vymazat
  4. Vždyť je to krása. Kolečko hodně bohaté na kytičky:)
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško,to jsou krásné fotografie.A je hezké,že manžel chodí na procházky.Ten můj nechce vůbec chodit.Já chodím se psem,ale také pořád na stejná místa,ale to už nefotím,ono není ani co i když bydlíme na konci města ,je to tu samá silnice.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel tvrdí, že když se přestane hýbat, tak už je to jeho konec. Je to pravda, pohyb je důležitý. Já jsem ještě po zimě jakási lenivější a potřebuji popostrčit.

      Vymazat
  6. Maruško, poslední dobou moc nefotím,sice mě manžel ochotně asistuje, počká,ale není to ono. Nesoustředím se,vím, že zdržují,vyhovovalo by mě spíš,kdyby si udělal kolečko a vyzvedl mě cestou .🥰Ovšem, má to háček,už mu to tak neběha jako dříve,klouby nás trápí a moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo klouby, to mi povídej. Už dlouho oba mažeme, promazáváme, střídáme mazací prostředky. Testujeme, které jsou lepší. Já tedy více záda a jedna kyčel prý může být také od páteře, říkal doktor. Manžel každé ráno cvičí a náš společný doktor mi poradil, ať cvičím s ním. Tak jsem to zkusila. Vyhnal mne, prý mu ručím čakry. Musím to na něho doktorovi požalovat. Manžel tvrdí, že si mám vymyslet vlastní sestavu. :-D

      Vymazat
    2. Sestava bude, už brzy v Klubu ;)

      Vymazat
  7. To jsou krásné fotky, a ten šácholán, to je nádhera! Já také chodím raději na procházky sama, také ráda všechno fotím a přítel je nervózní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ten šácholan je vlastně magnolie, ale jelikož je jich více druhů, tak jsem si u té bílé nebyla jistá a Google mi našeptal, že mám napsat šácholan. :-D

      Vymazat
  8. Hned jsem si díky tvé fotce našla na netu, co to je vlastně šácholán, moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lado, měla jsem napsat spíše magnolie. Ale je jí více druhů a ta bílá asi kvete dříve, než růžová a tak jsem si nebyla jistá. proto jsem se dělala moc chytrou na radu Googleho. :-D

      Vymazat
  9. A já jsem si myslela,že jen já mám protivného důchodce,kterého všechno zdržuje.
    Maruško,nádherné fotky.Tady teď padá sníh ☻.
    Já jsem moc ráda jezdila koncem dubna na Moravu.Tam už všechno kvetlo.Když jsem se vrátila sem,tak jsem to probouzení přírody mohla sledovat podruhé.

    OdpovědětVymazat
  10. Děvčata,každá z nás už má asi nějaké bolístky,ale hlavně že do té přírody ještě dojdem a můžeme obdivovat její krásy.Přeji všem hezké jaro a hlavně zdravíčko....

    OdpovědětVymazat
  11. Marie, úplně Tě chápu, že jít fotit jaro s manželem není to pravé ořechové. Ale jarního kvítí jsi zachytila hodně, jsem překvapená, co už všechno kvete. :o)
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Maruško, podle toho úvodu bych tak krásné fotky opravdu nečekala :o)! Moc krásné, jaro v plném proudu. U nás právě sněží...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Maruško moc hezké fotečky,u nás začalo sněžit

    OdpovědětVymazat
  14. Maruško, moc moc hezké fotografie. Potěšila jsi mě, posílám pozdrav. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Majko, opožděně, ale stejně musím napsat. Když jde se mnou muž na houby, tak to jde fotit a mne odveze, protože u nás již je les vykácený. Houby má rád - teda rád papá a já ráda zbírám, takže úlohy jsou dané. On vezme foťák, objektivy, nejlépe všechny a mne berou čerti, já musím jít a hledat a on čapne u kde čeho. Potíž je v tom, že on nevidí - 9 diotrií a já zase jak neslyším tak on zbytečně píská abychom se našli....to jsou nervy. Tak já nejraději jdu sama, jdu, jdu a když už nemůžu tak se vydám k domovu. Takže většinou toho moc nedonesu, nejen proto že už tolik "neslítám". Jo, a mám vyřídit(to víš musela jsem ho k tomu zavolat), že fotit může kde kdo, ale ty VIDÍŠ. Tak to vyřizuji, že jsou krásné fotky.-Míla

    OdpovědětVymazat
  16. Vůbec není poznat, za jak ztížených podmínek jsi musela fotky pořizovat :). Jsou dokonalé.
    U nás to máme naopak, já se snažím fotit, ale jen mobilem a sochy či nějaké budovy a choť se na to neohlíží a několikrát jsme se navzájem ztratili.

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za příjemnou pozvánku do kvetoucí přírody. Musím už udělat větší "venčicí kolečko", abych se podívala, jestli už i na Vysočině to ve stálých místech kvete. Ráda se dívám na tvé fotky, protože můj foťák začal mít taky bolístky ;-))) Užívej si květů, dokud to jde :-))

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné fotky:-). Jaro je opravdu kouzelné. Snad se brzy zase oteplí a vykoukne toho na nás daleko víc:-).

    OdpovědětVymazat
  19. Maruško, nádherné jarní kytičky. U nás je hnusně, ani se na procházku nechce. Musím se hodně přemlouvat. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mám také takové kolečko, ale to je z důvodu, že problém chůze mi dělá velké potíže. Jiné to bude až zase osedlám svoji motorovou tříkolku a dostanu se jinam.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.