neděle 6. března 2022

Volání jara poprvé

 Asi to bude znít paradoxně, ale na  výzvu "Volání jara", kterou vyhlásila blogerka Jarka, mne dnes ven vytáhl sníh, který v noci na sobotu a v sobotu napadl.  Když jsem šla ve středu ze zahrady, březnové slunce svítilo na plný výkon a sněženky v některých zahradách zářily do dálky.  Vyfotila jsem je a dnešní procházka mne k nim zase zavedla.  Stejné kytičky v jiných podmínkách. 

Než jsem ke sněženkám došla, potkala jsem ještě talovíny. Ve sněhu vypadaly jako brodící se postavičky.
Macešky už volají jaro od podzimu.
Co jsem vyfotit chtěla mám a nyní se nějak dostat zase domů. Abych nešla stejnou cestou, vzala jsem to směrem ke stadionu a přes bývalá kasárna k rybníčku. Cestou mne předjely dva velké zájezdní autobusy s cílem ubytovny na stadionu.  Sevřelo se  mi srdce. Rybníček je nad stadionem a až tam jsem slyšela hlasy ubytovávaných uprchlíků.  Je mi jich strašně líto, je mi z toho smutno. Styděla jsem se za své přízemní starosti a chvíli mi trvalo, než jsem byla zase schopná něco fotit. Vlastně jsem už ani fotit nechtěla, ale když jsem míjela svůj oblíbený tis.....
Pejsek pomáhal svému páníčkovi také hledat jaro.
a nakonec...loučení a vítání....
Na Jarčinu výzvu se určitě ještě párkrát ozvu. 
Přeji všem klidné dny. 

31 komentářů:

  1. Maruško, moc pěkné, téměř jarní fotky. Zdravím Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jiřinko. Jen by to ještě chtělo trochu více tepla.

      Vymazat
  2. Maruško, tolik sněhu u vás! Ale kytičky už chtějí ven. Tolik sněženek! Já dnes na procházce potkala pár, krčili se před mrazem. Pěkné dny Ti přeju. 🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho bylo bez sněhu a do soboty ráno napadlo, ale začalo to tát a jen maličko se to drží.

      Vymazat
  3. Překrásné fotky, Maruško!
    A tvé pocity chápu. Sevřené srdce z toho máme všichni.
    Hezký zbytek neděle, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško to jsou moc krásné fotografie a já Ti děkuji za účast ve výzvě a při tom se hned těším na další příspěvek. Právě proto, že je doba tak náročná, tak je potřeba se odreagovat. i já mám psychické problémy a propadám depresím, tak že toto je pro mně jako pohlazení, za které Ti moc děkuji. Odkaz přidávám zatím na blog " Od všeho něco" . Přeji Ti klidné dny a hlavně ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I psychiatři radí, abychom si nepřipadali provinile, když se věnujeme našim koníčkům nebo zábavě. Máme se právě soustředit na pozitivní myšlenky jak to jen jde. Určitě to neznamená, že jsme cyničtí.

      Vymazat
  5. Marie, to jsou nádherné fotky, moc mne potěšily. Tolik sněženek naživo jsem ještě neviděla, je to nádhera. Bledulky jsem v minulosti fotila hodněkrát, ale na sněženky nemám štěstí. A sníh, ten u nás letos ještě nenapadl. A už ani nemusí. :o)
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, u nás je to zase naopak. Já jsem ještě neviděla pohromadě více bledulek. I v zahradách jsou spíše sněženky. Aprávě v těch starých zahradách se to jen bělá. Já pak nakukuju s foťákem za plot. :D

      Vymazat
  6. Maruško, hezké fotografie jsi nám ukázala, potěšily. Líbí se mi popis u macešek - že čekají na jaro od podzimu:o) Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maceškami město vždy na podzim osází mnohé záhony po letní výzdobě. A tak vím, že macešky vždy přečkají a kdysi jsem si je dala i na zahradu a dělaly parádu až do května. Mám je ráda. Škoda, že to nejsou trvalky. :-)

      Vymazat
  7. Sněženky jsou! Při své sobotní vycházce jsem jich objevila několik čtverečních metrů. Zrovna vedle nevábného zákoutí, lákaly pohledem a nevzala jsem si žádnou, ať kvetou dál. Ty se nedají zastrašit padajícím sněhem, panenky sněhobílé. Děkuji za obrázky jarních kyti ;-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také je netrhám. Ve volné přírodě jsou u nás velmi vzácné. Tak akorát v parcích a nebo ve vyhlášených lokalitách. Měj se dobře Maru.

      Vymazat
  8. Maruš, sněženky chudáci pod sněhem, ale už zase vykukují, ty jsou odolné. Máš pravdu naše starosti jsou přízemní, proti tomu co se jinde děje. Marně se neříká - Važ si toho co máš a nečekej, že bude líp, protože líp už třeba bylo.
    Měj klidné dny, snad k tomu přispěje i sluníčko🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdivá slova. No chtělo by to už trochu toho tepla.

      Vymazat
  9. Dělám co mohu,ale moc toho jara jsem zatím nenafotila. Jen sněženky a jehnědy.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to přece zatím stačí. Jaro se teprve klube a do konce výzvy je hromada času. Měj klidné dny.

      Vymazat
  10. Moc mně potěšily fotky.Já tak miluji jaro-takovou tu krásnou zeleň přírody.
    Přeji krásné dny ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Evičko, to jsem ráda, že jsem tě potěšila. Spokojené dny. M.

      Vymazat
  11. Moc hezké fotky a ten tvůj komentář k situaci mne chytl za srdíčko.Vyjádřila jsi to asi za nás všechny.Snad zase někdy přijdou normální dny jen s našima běžnžýma starostmi.Těm se nevyhneme,ale to už patří k životu...přeji všem slunečné a klidné dny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, doba je zlá, ale nesmíme se hroutit. I když je to těžké při každodenních zprávách ať se hneš kamkoli, ale rady psychiatrů zní, nepřipadat si provinile, že žijeme se svými zálibami a obyčejný život. Jinak bychom plnily léčebny. Dneska jsem byla u zubaře a čekárna, které je pro více doktorů, má na zdi velikou obrazovku, kde se většinou promítaly všelijaké krátké šoty ze zdravotnictví a podobně. Dneska to byly zprávy o Ukrajině, o EU o našem postoji a několikrát i stejná zpráva za tu dobu, co jsem tam seděla. Musíme se nutit k pozitivnímu myšlení, co to jde.

      Vymazat
  12. Krásné fotky a ty dvě poslední jsou velmi výstižné i s textem. Hodně pohody přeji.

    OdpovědětVymazat
  13. Je někde přesné znění výzvy? Třeba by mě to vytáhlo ven s foťákem :-) Sněženkám to na fotkách moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Květy ve sněhu jsou v peřince. Nádhera.

    U nás sice v noci teplota klesá až k -3 stupňům, ale sníh už nepadá.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Maruško parádní fotečky hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  16. Maruško, pořídila jsi moc hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
  17. Maruško, parádní fotečky jsi pořídila ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.