čtvrtek 7. prosince 2023

Na náměstí ve Valmezu

 Syn se doma při nemoci nudí a tak visí na mobilu a hraje jakousi reklamní hru s otázkami a odpověďmi řetězce Penny a vyhrál 58 % slevu na 300 g filé Nowaco a trval na tom, abych pro "výhru" zašla, protože on jako nemocný nemůže.  Brblala jsem, ale nakonec jsem šla. Zpět jsem to vzala přes náměstí. Rozsvěcení vánočního stromu jsme sledovali na webkameře. Letos máme nainstalovanou i novou výzdobu, ale je lepší ji vidět večer. Třeba se nám ještě podaří zajít na výstavu betlémů a vidět výzdobu i večer.

Hezký den

21 komentářů:

  1. Tak sis tu cestu alespoň zpříjemnila... Já náš strom ještě neviděla, tedy vlastně viděla, ale to ještě nesvítil...
    Maruško, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se mi podaří vidět strom i za šera. Chtěla jsem si procházku užít i s rodinou a tak čekáme, až bude moci syn do práce a tedy i ven.

      Vymazat
  2. Maruš, stánků je na těch našich adventních trzích čím dál míň. Michalova výhra je super, my budeme mít rybí filé v neděli, už se těším, ale bez slevy🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, já si myslím, že je to podle toho, kdo si boudu objedná a pronajme, ale nejsem si úplně jistá. Jak jsem se dívala na rozsvícení stromu na webkameře, tak všechna prázdná místa byla vyplněna stánky, které si prodejci sami postavili. Dívala jsem se občas i jak je staví a chystají se. Filé jsme si dali dneska s Michalem, protože tam jsou jen 3 kousky a manžel má ve čtvrtek sladký den. :-D To si vždy udělá nějaké sladké mražené knedlíky. Já jsem brblala hlavně, kvůli tomu, že než jsem tam mohla jít, tak vyhrál ještě slevu na Lučinu a já tam nehodlám chodit každý den jenom proto, že něco vyhrál a pak u pokladny zdržovat listování v e-mailech a načítáním QR codu. :)

      Vymazat
  3. Strom máte pěkný, statný. My máme stále stromeček malinký. Moc rychle neroste a ani se mu nedivím. Moc podmínek asi k ztepilému růstu nemá :-). Předchozí strom byl pěkný vysoký, ale najednou začal usychat, takže hrozilo nebezpečí pádu, tak musel jít dolů. Ale máme ještě osvícený velký strom vedle obchodního domu.
    Měj klidné pohodové dny adventu.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko děkuji za přání, také měj krásný a klidný Advent. my jsme měli na náměstí v horní části stromy dva, na každé straně jeden, ale nejsem si jistá, jestli před dvěma lety? musel jít jeden také k zemi. Nyní to tam je takové nesymetrické. :)

      Vymazat
  4. Máte tam ve Valmezu podle fotek krásně. Nikdy jsem tam však nebyla.
    Kdysi v minulém století tam byl Masarykův státní koedukační ústav učitelský.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, ano na Masarykově ulici byl učitelský ústav, dnes je tam Základní škola, je rozšířená a k ní je ještě přistavěna ekonomická škola. Já přímo z Valmezu nepocházím, přistěhovala jsem se s rodiči jako žačka, ale kdysi jsem čekala na autobus a přisedl si starší pán svátečně oděný a dal se se mnou do řeči. Jede prý na sraz po 50. nebo snad 60. letech? Už nevím přesně, je to dávno a připadalo mi to číslo neskutečné, neuvěřitelné. Byla jsem ještě mladá a čas letí a já příští rok snad půjdu na sraz abiturientů po 50. letech. Možná, že on šel opravdu na sraz po 60. letech, protože říkal, že už jsou jen dva spolužáci a že je to spíše jen takové rande. :)

      Vymazat
    2. No zapomněla jsem dodat, že právě ten pán mi o tom učitelském ústavu vyprávěl.

      Vymazat
    3. Moje matka tam někdy za války studovala (nar. 1927). Mě se již blíží 50 let od dokončení střední školy, pokud vím, tak žijeme všichni i s třídním.

      Vymazat
    4. My už máme 2 úmrtí spolužáků a třídní profesorky.

      Vymazat
  5. Já jsem ve ValMezu byla několikrát, už v dětství jsme jezdívali do Zubří, tak to byla přestupní stanice. Krása jak krása, ale hlavně, aby ty zimní chodníky udržovali. Nafotila jsi to pěkně, ale za večerního osvětlení jsou ty záběry efektnější. Také mám v plánu výstavu betlémů, každoročně tam chodím.
    Ať se daří všechny předvánoční přípravy. 🎄 🎆

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, na tu večerní procházku se chystám, až bude i syn zdravý a zajdeme i na tu výstavu betlémů, prý je nádherná. jen doufám, že ještě bude sníh, protože pak i to osvětlení je zářivější.

      Vymazat
  6. Maruško, vida, jak to tam máte vánočně upravené, ráda jsem nakoukla. A filé bych si s kaší dala hned. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala jsem si filé dneska s Michalem. manžel měl sladký den. Já sladká jídla nemusím a tak si dělá vždy něco sám. A tři kousky filé, tao je tak akorát pro dva, když se jeden (já) uskrovní. :-D

      Vymazat
  7. Letos jsem rozsvěcování stromu na námku z radostí vynechala. Je tam pořád stejná výzdoba takže nic nového a netáhne mě to tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michal tam chtěl jít, ale opět byl nemocný a dokonce pozitivní na covid. Lidí tam bylo strašně moc a to já nemusím. Ta nová výzdoba uprostřed náměstí je hezká jen večer. Já už ani nechodím na městský ohňostroj. Stačí mi se koukat z okna na všechny ty soukromé ohňostroje po městě i v Krhové a Podlesí. Na ten městský bychom viděli, kdybychom bydleli v tom krajním paneláku. Ti mají nádherný výhled, možná bych z něho měla i závrať. Nám brání ve výhledu na město panelák postavený k našemu rohem.

      Vymazat
  8. Maruško máte to u vás moc hezké. Líbí se mi náměstí a máte i docela dost sněhu. Je to jako u nás i když dnes do toho chílemi pršelo..Synovi přeji brzké uzdravení. Mějte se všichni moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  9. Máte hezky nazdobené město a sníh k té atmosféře patří.U nás je náměstí už bez sněhu.
    Maruško,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  10. Maruško máte to tam hezké, nikdy jsem tam nebyla. Přeju příjemný čas, Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.