čtvrtek 8. dubna 2021

Zámek Lešná v ZOO, park a japonská zahrada

Už jsem se zmínila, že ZOO Zlín-Lešná se stále rozrůstá a vylepšuje a krásné prostředí a velké výběhy zde mají zvířata, ale i pro  návštěvníky je zde vytvořeno krásné zázemí s mnoha zákoutími, parkovou úpravou, rostlinami a odpočinkovými zónami s občerstvením. Zvířata jsem vám představila už v minulém příspěvku, i když určitě ne všechna.  Dnes se na ZOO podíváme jako na park kolem zámku.

A nyní se projdeme japonskou zahradou. Na některých snímcích je kolem mostu ještě nedokončená, ale jinde už je svah u mostu hotový a je možné se tam projít k potoku. Ze skrytých reproduktorů se line opravdu velmi jemná japonská lidová hudba. je možné tu posedět a relaxovat. 
ZOO Zlín tedy může navštívit i zanícený botanik, protože zde si přijde na své určitě každý. Ale abyste si všechno mohli pěkně vychutnat, doporučuji vyčlenit si na návštěvu dostatek času a spojit nejlépe celodenní výlet s obědem, protože občerstvovacích stanic, kde se vaří i teplá jídla je zde dost. Tedy pokud se všechny udržely i přes nešťastnou koronavirovou uzavírkou. 

8 komentářů:

  1. To je opravdová nádhera Maruško. Fotografie ve velkém formátu jsem si opravdu vychutnala a děkuji Ti za ně. Je to opravdová krása, zvláště já, když jsem na ty kameny doslova zatížená a mám je ráda. Děkuji Ti za úžasnou podívanou. Kdybych měla psát o všech místech, kam bych se ráda podívala, tak si myslím, že už mi zbytek života na ta místa ani nestačí. Jsem ráda, že se můžu pokochat alespoň Tvými fotografiemi. Přeji Ti krásné dny. Snad se už počasí umoudří. U nás je zima, sníh a vítr.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je moc krásné místo, je to už dlouho, co jsem tam byli.
    Maruško, děkuji za připomenutí a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Majko, nádherné fotky. Ta japonská zahrada je úžasná. Kdybych jí měla porovnat se zahradou v Troji, asi by vyhrála tato.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško,zámek je krásný,ale japonská zahrada je úžasná.Tam bych se chtěla procházet.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, zámek je krásný, ale víc obdivuji nádhernou zahradu kolem.

    OdpovědětVymazat
  6. Zmek je nádherný, trochu mně připomíná rumunský Peles. Vůbec ho neznám, ale je to tím, že jsem ve zdejším zoo byl jednou v životě, a to ještě jako dítě. Zajímavé je, že se nedá navštívit bez vstupu do zoo, ale na druhé straně je to prima tip na celodenní výlet.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.