úterý 28. prosince 2021

Když mě zima nudí

Zimu jako roční období mám také ráda, ovšem zimu, kdy je příroda přikrytá sněhem, ztichlá, jiskřivá a jako z pohádky. A takových dní zatím moc nebylo a k procházkám mne tedy také moc nesvádí. Ale hýbat se člověk trochu musí. Tak tedy zajdeme opět do naší mrňavé ZOO, tam se člověk nikdy nenudí. Cestou i trochu barviček. 

Had je nepořádný jako můj syn. Vysvleče se a oblečení nechá přehozené přes nábytek. 

34 komentářů:

  1. To je Maruš parádní reportáž o zvířátkách,jsou spokojené i v zimě.Nejzajímavější je svlečená kůže hada.Snad ten sníh ještě napadne.Přeji hodně zdraví v novém roce,ať můžeš pořizovat další krásné fotografie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, už několik dní plánuji výlet na Pustevny a Radhošť,ale počasí nepřeje a na kamerách je vidět, že se žádná pohádka nekoná. V lednu zase budou sochy. Ale to tam bývají strašné davy lidí. V tu dobu už jsem se zařekla, že tam nepojedu,málem jsme se nedostali do posledního autobusu domů. Manžel už by cestu autobusem nepřežil a Ve všední dny chodí M. do práce. Asi to necháme na léto nebo podzim. Na podzim jsem tam ještě nebyla.

      Vymazat
  2. Maruško, díky za krásné fotografie. Zvířátka se hezky fotí v každém ročním období. S tou hadí kůží jsi mi připomněla vnoučka, kde se svleče, tam oblečení nechá.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No moc dobře se mi nefotilo přes docela husté pletivo. Hodně fotek šlo do koše. Ale byla to zábava. 🙂

      Vymazat
  3. Maruško to jsou moc krásné fotografie. Hezkou procházku jste si udělali. U nás na Štědrý večer začal padat sníh a tak jsme další den měli krásně bílo. Také jsme vyráželi na procházky i s návštěvami, aby se jen nesedělo doma u televize...a to potom čajík, káva a cukroví, chlebíčky a další dobroty opravdu zachutnají a váze snad neublíží.... Přeji Ti příjemné poslední dny tohoto roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji a také přeji pohodový konec roku. U nás sníh napadne a než se dostanu ven, je ho polovina pryč. 🙂

      Vymazat
  4. Maruško,mám to jako ty.Zatím mě ta zima vůbec nebaví.Ještě,že tu máme psa,že s ním se jdu projít za každého počasí,ale brát si foťák je naprosto zbytečný.U nás kolem sídliště není co fotit.Nějaké fotky z jednoho den,kdy bylo hezky a vyjeli jsme trochu dál mám,ale než je prohlédnu bude to trvat.Fotografie zvířátek jsou kouzelné,ty nikdy nezklamou.Pobavilo mě to se synem.Já mám to samé,syn i manžel.Jablko nespadlo daleko od stromu.Hadí kůže je úžasná,to jsem ještě neviděla.
    Maruško,měj hezký poslední týden roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem ještě neviděla hadí kůži takto. Vlastně je fajn, že ji tak na tom kmeni nechal. Kolem byly ještě potrhané kousky. Jitko, i tobě prima závěr roku.

      Vymazat
  5. Tak ten bažant svítí jak drahokam. Veveřička je rozkošná. Hady nemusím, takže ani ta kůže mi moc dobře na pohled nedělá.... No jiskřivá zima nic moc zatím.... včera jsem šla s Myšpulínem na procházku, ale na focení tedy nic moc nebylo. Pár ledounů a jinak nic zajímavého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona asi pravá zima má přijít až v lednu. Jenže, když jsem chtěla jet na Pustevny, tak je to lepší v pracovní den a to zase nemůže Michal. Takže letos už to nestihneme. Pak jsou tam zase ledové sochy a hrůza lidí. Nechce se mi moc ani na zahradu. posílám tam jen manžela na kontrolu a nebo krmit havěť.

      Vymazat
    2. Ono bych se nedivila, tady pravidelně už tři roky po sobě začala zima v prvním nebo druhém lednovém týdnu. A to tedy i s pořádnou sněhovou náloží, a s těmi krásnými slunečnými dny. Tak doufám, že i letos to tak bude.

      Vymazat
  6. Moc hezké fotky. Ta hadí kůže je jako z pohádky.
    Pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na ni nevěřícně. Ještě jsem to neviděla a docela by mne i mořná bavilo, jak se had z kůže svléká. Ale nevím, třeba by mi to vadilo. .-D

      Vymazat
  7. Ten barevný papoušek je úžasný, pěkné fotky a krásná procházka :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papoušci a andulky jsou ve více voliérách, ale některé už jsem fotila a někteří jsou zachumlaní nebo ukrytí v koutě, kam nejde moc světla. :)

      Vymazat
  8. Maruš, ta letošní zima je divná, v noci napadne sníh přes den roztaje a furt dokola. Všude smrdí kouř, že se nedá ani otevřít okno, ne tak jít na procházku. Tvoje fotky jsou krásně veselé a barevné. Klidné poslední dny starého roku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. No ale ještě budeme mít sněhu až nás to bude mrzet, ale to už zase budeme chtít aby bylo jaro. :( Inverze je hrozná a ten smrad v ovzduší je opravdu nepříjemný. Manžel trpí a sleduje emise ve městě a jsou prý překročené. Ale nevím, k čemu se to sleduje, když se stejně žádná opatření nekonají.

      Vymazat
  9. Maruško, těším se, až pár dní uhodí mrazy a pojedu k jednomu potoku - jestli tam budou cinkrlátka z ledu.Moc hezká minizoo.
    S tou hadí kůží jsi to trefila, ohledně chlapů...známe to všechny. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj manžel je úzkostlivě pořádkumilovný, až mě to štve. Také se proto se synem kvůli oblečení více hádá on. Kolikrát i mne buzeruje, že věci nejsou na svém místě a rovná příbory v příborníku podle drujů a velikosti. To je také na zabití. :-D

      Vymazat
  10. Díky za fotky a písání. Koukám, že tam mají i veveřičky jako v ZS v Makově (mají tam ještě další veverku krásně rezavou. Hadí kůže mě pobavila. Užij si poslední dny letošního roku, budu čekat na další pěkné fotky ze zimních vycházek ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, děkuji za pochvalu. Těch veverek mi bylo trochu líto, protože v lese by se vyřádily více, ale zase tady mají postaráno o potravu a nemusí se starat. Ale byly opravdu mrštné a na focení si nedaly říct. Fotek se šmouhama jsem vyhodila hodně. :-)
      Snad se nějaká zasněžená procházka ještě zadaří. Chtěla bych ti také popřát pohodový konec a začátek roku, ale vím, jak to budeš mít nyní těžké. Tak se drž holka, dávej na sebe pozor.

      Vymazat
  11. Nádherná procházka a veselé barvy.Tady se nadá vyjít...celé město jedna velká klouzačka.Takovou zimu taky nemám ráda.
    Přeji krásné dny celé rodině a dobré zdraví do roku 2022 ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, taky zatím klouzačka nebyla, možná nás to teprve čeká, ale jsou překročené smogové limity a tak je lepší být doma. nedá se ani vyjet na hory. Snad se to zlepší. Také ti přeji do nového roku hlavně zdraví.

      Vymazat
  12. Krásné fotky zvířátek, opeřenci krásně zbarvení a je zajímavé pozorovat i "obyčejná" zvířata. Zimu ve městě nemám ráda, to je buď břečka nebo následuje náledí a pak jde o zdraví. Včera u nás údržba chodníků začala o půl dvanácté dopoledne, kdy většina lidí už byla na trase. Takže přeji hlavně bezpečné kroky! ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás sníh není, jen si domů nosíme n podrážkách kamínky z posypu, je tu smog a vůbec to člověka aven neláká. Leden má být prý lepší, tak uvidíme. Ve městě jsem také sníh neměla ráda. Velmi rychle zčerná. Do přírody mám pár kroků, ale opravdu nyní není o co stát. Do nového roku vykročte všichni bezpečně a zdravě.

      Vymazat
  13. Veverku v zoo vidím poprvé, ale při jejich plachosti a vzácných chvílích he vidět je to pěkný nápad.

    Jen se překulíme do Nového roku, už můžeme vyhlížet jaro :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív mi těch veverek bylo líto. Jsou tam tři a v lese by se asi cítily lépe. Za to mají tady postaráno o střechu nad hlavou a stravu. Pravdu máš, že v přírodě už veverku hned tak nevidíme. Jak se překulíme přes Nový rok, tak teprve začne zima. :-D Budeme chtít jaro a ono ne a ne. Zase budeme vrblat. :-D

      Vymazat
  14. Moc hezké pokoukání Majko, u nás také s tím sněhem není to nějak valné, ještě že jsme byli na procházce když byl...vnučka byla zklamaná z té vánoční výzdoby neni to ono bez sněhu, dítku je šest a čekala na zázrak, protože zasněžené fotky ukázoval tatínek na mobilu. Tak sme pro změnu cukrový odpracovali v bazénu. Dítko k neutahání a bába strhaná jak borůvka. Jak píše Miloš, už aby bylo jaro...já ráda teplíčko a zelené, vůni kvetoucího hlohu a ranní rosu...přeji Majko klidný silvestrovský čas, v novém roce ať jsou dny podle Tvých představ nebo aspoň skoro takové ...a dávej na sebe pozor !!! - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, do bazénu bych se také ráda vydala, ale sama nebo s dospělým doprovodem. I když já už mám vnuky dospělé a utopení by nemuselo hrozit a tak i má pozornost by nemusela být tak únavmá. Jen by se mi asi nechtělo jít pěšky domů do kopce. :)
      Mílo, i tobě přeji klidný Sulvestr, zdárný přestup do nového roku a v něm hlavně zdraví.

      Vymazat
  15. Milá Maruško. Přeji Tobě i Tvé rodině v novém roce 2022 hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody a spokojenosti, ať se vám všem splní i ta nejtajnější přání.
    P.S. Použila jsem přáníčka t Tvého grafického blogu, protože obrázky už netvořím. Mám jiný počítač a v něm už na tvorbu nemám programy, ale nevadí...u Tebe je krásných věcí víc než dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, si Evičko stáhni, co se ti líbí, však proto to tam také dávám. Já si hraju a někomu udělám i radost. Měj pohodový rok a moc se těším na tvé fotografie. ty prostě umíš. :)

      Vymazat
  16. Zlatý bažant je opravdu nádherný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jako drahokam v tom šedivém okolí. Měj se hezky, Míšo.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.