úterý 3. září 2024

Memoriál Aleše Fialy o pohár starosty města 2024

Jelikož se memoriál konal poblíž našeho bydliště v těsné blízkosti kasárenského rybníčku na kynologickém cvičišti, neměla jsem problém se tam jít na chvíli podívat. Hned ráno jsem si rozvařila oběd a vyrazili jsme se synem na akci se začátkem v 8:00. V těch 8 hodin asi ještě probíhala kontrola, či registrace účasti, začátek se tedy posunul. To nám však nevadilo, procházeli jsme se kolem rybníčku.
Když soutěž vypukla, byli jsme na místě. A o co vlastně šlo?  A soutěž profesionálních i amatérských psovodů. Soutěžilo se v disciplínách: Poslušnost, revír v objektu, likvidace výtržnosti, zadržení na dva pachatele a zadržení za ztížených podmínek.  Fotek mám snad milion, protože jsme nakonec setrvali na celou akci až do odpoledních hodin, jen jsme na polední přestávku, kterou měli i aktéři, odskočila domů dokončit oběd a poobědvat. Nebojte, nezahltím to tu fotkami. Jen pár pejsků, kteří poslouchali na slovo, ale k malému incidentu přece jen také došlo.   
 
A když se soutěží o pohár starosty města, starosta se dostavil taktéž a to na své krásné motorce. 

O akci na stránkách města i FB

A zítra se se mnou můžete projít kolem onoho rybníčku, kde jsme trávili těch přestávek více, protože psi, soutěžící i figuranti si museli mezi disciplínami odpočinout. 

14 komentářů:

  1. Maruško,na psy mohu koukat,mladí mají kynologické cvičiště je to jejich koníček.Tak je mi tahle oblast velmi blízká.Psy,které jsi vyfotila jsou nádherní.Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mají mladí pěkného koníčka. Také se mi líbí, jak pejsci poslouchají
      Ale najdou se i povahy, které se zapomenou a pak jim je páníček chvílemi ukradený. Byl tam jeden pes, který při zadržení pachatele nechtěl figuranta pustit ani na opakovaný povel. Toho bych potkat nechtěla.

      Vymazat
  2. Maruško, děkuji za parádní reportáž - německé ovčáky jsme měli a mám pro ně slabost. Je to úžasný pes!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To byla parádní akce. Hafany máš krásné. Věřím, že to byla zajímavá podívaná. Super. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyní v sobotu tu byla další akce na rybníčku, prý to bylo podle fotek moc pěkné, hlavně večer, ale asi větší davy lidí a stánky se vším možným a to nemusím. Koncerty a vystoupení hudební a taneční školy....školy. Na tomto místě se podobná akce konala poprvé.

      Vymazat
  4. Krásná reportáž Maruško. Já chodím na procházku k lesu a tam na jedné louce jeden pán pravidelně cvičí vlčáka. Je až obdivuhodné, jak ten pes reaguje a na pouhé pohyby rukou ví, jak má dělat. Vždy je tam obdivuji, ale nedovolila jsem si je fotit. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Pes se dá vycvičit a je az dojemné, jak si s páníčkem rozumí
      ale mnozí to podceňují a pak se diví, co pes dokáže vyvést.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Ano, poslušni, ale jeden vyprovokoval v jednu chvili incident. Asi neměl onoho úspěšného pejska rád natolik, že panička neposlechl.

      Vymazat
  6. Je to pěkná akce a Ty jsi to hezky zachytila. Nepatřím mezi pejskaře, shodli jsme se, že psa nechceme. Ovšem, co hlavně po majitelích psa vyžaduji, že mají vychovaného svěřence. Vycvičit psa je "umění" a každý to nedokáže. Měli jste určitě dobrý zážitek. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se bojím jednoho psa, který na mne divoce doráží za laťkovým plotem na konci obce, když jdu na zahradu. Děsím se chvíle, až povolí prohnilé dřevo plotu. Prý se s těmi lidmi dohadují i sousedi, ale marně. Já se vždy leknu, i když už s tím počítám.

      Vymazat
  7. Povedly se ti hezké akční psí fotky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.